8. března 2016 • 12:48

Hudler řídil velký návrat a málem měl hattrick. Chválil ho i kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je přesně ten důvod, proč si ho pořídili. Jiří Hudler konečně předvedl Floridě, co dokáže a ukázal se jako kvalitní posila mužstva. Divizní rival z Bostonu mužstvo kolem rekordmana Jaromíra Jágra pěkně drtil a když po první třetině vedl 4:1, málokdo věřil v body pro Panthers. Jenže pak se do všeho vložila nová akvizice z Calgary a prvními dvěma góly pomohla získat bod za prohru 4:5 v prodloužení.



Prohrávat v první třetině o tři branky, to byla i na slunné Floridě pořádně studená sprcha. Ke změně zavelela nová tvář. Hudlerovi se první dva zápasy v dresu Panthers moc nepovedly, teď si ale spravil chuť a získal si obecenstvo.

"Cítím se dobře, to je jasné. Měli jsme špatnou první třetinu, ale pak jsme si to vynahradili v těch dalších dvou," řekl Hudler v rozhovoru pro klubovou televizi.

Jeho první branka přišla v čase 23:15 po křižné přihrávce navrátilce do sestavy Jonathana Huberdeaua. V tu chvíli se domácí znovu nadechli a obraz jejich předtím rozhárané hry zase začal dávat smysl. V přesilové hře pak snížil veterán Jussi Jokinen a vyrovnání na 4:4 bylo znovu v režii Hudlera.

Drobný útočník se v 56. minutě bezhlavě vrhl do prostoru před brankou a dorazil střelecký pokus obránce Alexe Petrovice. "U druhého gólu jsem měl štěstí, ale obecně jsem za dnešek rád, Rask je výtečný gólman," chválil Fina.

VIDEO: Podívejte se na oba góly Jiřího Hudlera

Brankář Bruins sice od dvaatřicetiletého útočníka inkasoval dvě branky, jeho další čtyři střely ale pokryl. A některé z nich měly gólové parametry. "Hattrick by byl super, ale jsem spíš rád za bod pro tým," vykládal novinářům s šedivou kšiltovkou Panthers na hlavě.

Pro Floridu je každý bod nutností, proti Bostonu obzvlášť. Divizní sok před vzájemnou bitvou ztrácel na Panthers jediný bod, díky výhře se tak obě mužstva v tabulce srovnala, ale domácí stále vedou. Díky jednomu utkání k dobru. Tady se tedy ukazuje důležitost Hudlerových tref.

"Jsem za něj rád, bylo vidět, jak je nadšený, že konečně mohl pomoci novému týmu," usmíval se trenér Gerard Gallant.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Boston

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
4:5
ONLINE
8. března
01:30
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 16:48. Barkov, 23:15. Hudler, 26:18. Jokinen, 55:17. Hudler

Hosté: 00:34. Bergeron, 07:00. Pastrňák, 12:22. Connolly, 17:25. Bergeron, 64:00. Stempniak

Sestavy

Domácí: Luongo (21. Montoya) – Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell, Petrovic, Kindl – Jágra, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Hudler, Bjugstad, Rau – Shaw, Howden, Thornton

Hosté: Rask (Gustavsson) – Miller, Chára, Seidenberg, Krug, McQuiad, Liles – Stempniak, Bergeron, Marchand – Pastrňák, Krejčí, Beleskey – Hayes, Spooner, Eriksson – Connolly, Acciari, Ferraro

Rozhodčí

Watson, O’Rourke – Nowak, Sericolo

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

19 194 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud