21. března 2016 • 09:35

Hvězdy v sobě! Penaltový mág Oshie bušil pěstmi do Crosbyho

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitvy o Stanley Cup jsou za dveřmi a mnoho zápasů mezi favority už má nádech vyřazovacích bojů. Washington jako největší válec letošní sezony má postup jistý, Pittsburgh o něj bojuje, ale s klidem. Připravit už se o něj nenechá. Řež těchto dvou soupeřů byla v neděli parádní podívanou, jež okořenili domácí Pens výhrou 6:2. Jeden z hráčů soupeře se ale v Pittsburghu stal nežádoucím.



T.J. Oshie se stal v roce 2014 americkým hrdinou, tehdy na ZOH v Soči čtyřmi proměněnými nájezdy zařídil porážku Ruska. V Pittsburghu ale po včerejší skrumáži útočník Capitals moc populární nebude, pustil se totiž do domácí modly Sidney Crosbyho.

Penguins ve 35. minutě vedli teprve 2:1 a byli pouze na cestě k vysoké výhře. Ale intenzita utkání už tak byla dost vysoká. Když pak v přesilové hře Patric Hörnqvist holí zabrousil pod chrániče brankáře Bradena Holtbyho a snažil se vydolovat už ukrytý puk, bylo zle.

Vznikla mela, do které se okamžitě zapojil každý hráč na ledě. Oshie si chytil Crosbyho a kanadského hokejistu rychle připravil o helmu. Pak sice putoval na led, jenže nakonec to byl on, kdo byl nahoře a domácímu kapitánovi zasadil pár ran bez rukavic směrem na odkrytou hlavu.

VIDEO: T.J. Oshie se s Crosbym moc nemazal

To se samozřejmě nelíbilo ani dalším hráčům Pens, ani sudím. Přece jen Crosbyho životopis obsahuje pár otřesů mozku a tuto část těla si tedy hokejová superhvězda musí obzvlášť chránit. Muži v pruhovaném pak z této dvojičky vyměřili trest pouze Oshiemu, který si odseděl dvě minuty.

Zápas hraný ve velmi slušném tempu byl ale plný strkanic a hokejového napětí. Pittsburgh nakonec bral šestou výhru v řadě a nedovolil soupeři předčasně ovládnout Metropolitní divizi. A trenér Mike Sullivan si chválil výkon svých svěřenců. "Tvrdost a neústupnost se ukazuje mnoha způsoby a my jsme to dnes předvedli," vykládal spokojeně.

Hned tři hráči nasbírali v zápase dvouciferný počet trestných minut, ale trenér soupeře si přesto nemyslel, že šlo o výrazně zákeřnější zápas, než jsou ostatní. "Spíš mi vadil lajdácký přístup našich hráčů," řekl po zápase novinářům.

Narážel možná i na celkovou formu svého mužstva z posledních dní. Capitals totiž letošnímu ročníku opravdu dominují, ze 71 utkání jich (včetně prodloužení a samostatných nájezdů) prohráli pouze dvacet. Hned tři porážky ale přišly v uplynulých pěti zápasech.

"Někteří naši hráči viditelně teď nemají formu pro play off. Ten rozdíl byl oproti Pittsburghu vidět, oni jsou týmem s neskutečnou fazonou," chválil pro NHL.com.

Částečně přesto musí Trotze výhra Pittsburghu těšit. Jeho tým těžko první pozici v divizi opustí a Pens naopak už zmizeli z Divoké karty. Tímpádem by nebyla šance, že nabušeného soupeře v prvním kole play off potká.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Washington

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 3. • 23:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
6:2
ONLINE
20. března
23:00
Washington Capitals
Washington Capitals
Góly

Domácí: 08:33. Rust, 09:59. Daley, 35:54. Kühnhackl, 43:46. Cullen, 47:18. Kunitz, 53:05. Schultz

Hosté: 21:18. Chimera, 35:12. Burakovsky

Sestavy

Domácí: Fleury (Murray) – Letang, Määttä – Daley, Dumoulin – Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Kunitz (A) – Kessel, Bonino, Hagelin – Rust, Cullen (A), Kühnhackl – Shearey, Fehr, Sundqvist.

Hosté: Holtby (48. Grubauer) – Niskanen, Alzner – Orlov, Orpik (A) – Weber, Schmidt – Beagle, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, Burakovsky – Williams, Johansson, Chimera – Wilson, Richards, Winnik.

Rozhodčí

Rooney, Nicholson – Miller, Galloway

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud