Matěj Hejda
25. března 2016 • 09:35

Z divocha střelcem. Jeho rána láme ruce, říka o Gudasovi brankář

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinou je o něm zmínka jen když někoho trefí nebo v bitce se zastane spoluhráče. Ale pozor, v březnu je všechno jinak. Český obránce Radko Gudas válí jako střelec a výrazně táhne Philadelphii do play off. Naposledy zaujal v nočním utkání na ledě Colorada, kdy ve třetím dějství tvrdou střelou od modré čáry zavelel k obratu utkání, které Flyers nakonec vyhráli 4:2. Philadelphia uspěla v deseti z posledních 14 zápasů.

 



Je to trochu paradox. Na první zářez sezony čekal důrazný bek až do 58. utkání v sezoně, kdy čtyřmi body (2+2) sejmul trápící se Columbusu. Od té doby Gudas rozpoutal gólovou erupci. „Trochu jsem potrénoval střelu,“ smál se Gudas, jenž se ve v březnu trefil ještě ve třech dalších utkáních a s pěti góly si vytvořil nové osobní střelecké maximum za sezonu v NHL.

VIDEO: Podívejte se na branku českého obránce 

"Je úžasné pomáhat týmu k výhrám. Zvláště v této důležité fázi sezony. Věříme jeden druhému, jsme sebevědomější. I když scházelo do konce šest minut, stále jsme věřili, že můžeme vyhrát," řekl Gudas krátce po utkání zámořským novinářům.

Gudas si v utkání připsal ještě asistenci u gólu Ryana Whitea při power play soupeře. Český útočník Jakub Voráček měl u Gudasovy trefy jubilejní 40. asistenci sezony.

Střelecká forma českého divocha leckteré překvapí. Rozhodně ne ale prvního brankáře Flyers Stevea Masona. „Pořád jsem se divil, že mu to tam v sezoně ještě nepadlo,“ nechápal Mason. „Dyť má snad nejtvrdší střelu, proti které jsem kdy stál. Tvrdá, přísná. Když někoho trefí přesně, tak může jednoduše člověku zlomit ruku," vypráví sedmadvacetiletý gólman.

České fanoušky může těšit i fakt, že Gudas v této sezoně vstřelil více branek než ofenzivní zadáci Keith Yandle, Nick Leddy, Matt Niskanen, Alex Pietrangelo či Cam Fowler a jen o branku míň než ofenzivní superstar P.K. Subban.

VIDEO: Podívejte se na sestři utkání Philadelphie s Coloradem 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud