23. března 2016 • 09:20

Gudas znovu v roli mstitele. Zastal se kolegy, pak viděl smolný obrat

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Philadelphie urvali v noci na středu jeden bod a dostali se před Detroit na poslední postupové místo ve Východní konferenci. Radost v šatně? No ani ne. Flyers totiž ještě 64 vteřin před koncem vedli 2:0 a navíc hráli v přesilové hře. Dvě trefy Columbusu v závěru a následná výhra v nájezdech znamenaly otočení skóre. To vše v utkání, kde byl výrazně vidět i český bek Radko Gudas.



Pětadvacetiletý Gudas odehrál velmi slušný zápas. S více než třiadvaceti minutami na ledě byl druhým nejvytíženějším bekem Flyers a se třemi střelami společně s Markem Streitem dokonce nejlepším. Tradičně si užil také svou drsnou momentku, to bylo když šel bránit ostře sraženého kolegu Pierra-E. Bellemarea.

VIDEO: Boll si musel popovídat s Gudasem

Francouzský hokejista schytal na začátku druhé části hry hit, který by byl čistý, kdyby ale byl v držení kotouče. Jenže to nebyl a dokonce už pěkně dlouho. Proto Gudas neváhal a na ostrého hocha domácích Jareda Bolla hned skočil. Přidal se i Ryan White a ze rvačky se tak stala spíš pořádná mela. Pro Bolla znamenala srážka stop v zápase a 15 trestných minut na kontě, na Gudase překvapivě sudí neukázali.

Flyers v tu dobu díky gólu Claudea Girouxe už vedli 1:0 a když v 50. minutě White navýšil skóre, zdálo se, že favorit už zápas dotáhne do úspěšného konce. O to víc, když v čase 57:27 vyfasoval dvouminutový trest za sekání domácí bek Ryan Murray.

Jenže v 59. minutě šikovnou tečí ve vlastním oslabení snížil Boone Jenner a osm sekund před vypršením základní hrací doby srovnal Cam Atkinson. V obou případech byl na ledě i Gudas a v obou případech toho nemohl moc dělat. Jen se smutně ohlédnout za kotoučem v síti. Blue Jackets pak výhru dokonali v samostatných nájezdech.

"Ztratili jsme bod a je to zklamání," řekl Steve Mason, který se blýskl 51 zákroky. "Musíme se nad svou hrou zamyslet. Když budeme hrát stejně, tak i když postoupíme do play off, brzy z něho vyletíme. Musíme se zlepšit," podotkl nespokojený kapitán Philadelphie Claude Giroux, jehož tým prohrál na ledě Columbusu už poosmé v řadě.

Flyers teď mají osud ve vlastních rukou, na osmém místě mají před Detroitem náskok jednoho bodu a k tomu zápas k dobru.

VIDEO: Sestřih utkání Columbus - Philadelphia

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 3. • 00:10
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
3:2
ONLINE
23. března
00:10
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 58:56. Jenner, 59:52. Atkinson, . Jenner

Hosté: 11:42. Giroux, 51:54. White

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Korpisalo) – Jones, Savard, Prout, Murray, Goloubef, Tjutin – Foligno, Dubinsky, Hartnell – Atkinson, Jenner, Saad – Bjorkstrand, Wennberg, Calvert – Campbell, Chaput, Karlsson.

Hosté: Mason (Stolarz) – Streit, Schultz, Gotisbehere, MacDonald, Gudas, Manning – Simmonds, Giroux, Schenn – Gagner, Couturier, Raffl – Read, Cousins, Voráček – White, Bellemare, Laughton.

Rozhodčí

Brian Pochmara, Kelly Sutherland – Michel Cormier, Tim Nowak

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Claude Giroux svým dvacátým gólem sezony otevřel skóre
Claude Giroux svým dvacátým gólem sezony otevřel skóre

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud