27. března 2016 • 10:45

Nebezpečný Gudasův střet! Bylo to sprosté, zlobil se Hanzal

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledních týdnech na sebe Radko Gudas upozorňuje především svou solidní střeleckou potencí, ale proti Arizoně znovu ukázal i svou temnou stránku. V průběhu třetí třetiny zastavil český bek Philadelphie akci domácího miláčka Shanea Doana a následně dlouholetého kapitána dohrál u mantinelu. Bohužel celkem zbytečně. Doan v zápase dohrál a na ledě si tak nemohl užít výhru 2:1, ke které přispěl jednou brankou.



Devětatřicetiletý kanadský útočník Shane Doan je po Jaromíru Jágrovi asi nejlepším staříkem v tomto ročníku. Veterán, který nikdy v NHL neměnil dres a je mimo jiné posledním aktivně hrajícím mužem, jenž zažil stěhování z Winnpegu do Phoenixu v roce 1996, vévodí klubu s 26 góly a pobírá v zámoří velký respekt.

Jako hráč ze staré školy není zvyklý na zacházení v rukavičkách. Hity umí rozdat i přijmout, když je potřeba, s chutí se popere. Ránu od Radko Gudase ale nečekal. Obránce Philadelphie správně zastavil útočnou akci vedenou lídrem hostí, jenže ten pak v rychlosti na kolenou dojel k mantinelu s bekem za zády a ten ho mírně dohrál a přirazil mu hlavu na mantinel.

Doan zůstal otřesený a zvedal se jen velmi těžce. Okamžitě putoval do útrob haly a další minuty trávil v klidové místnosti, kde se zjišťuje, jestli hokejista neutrpěl otřes mozku.

"Vypadal v pohodě," řekl po vítězném zápase trenér Dave Tippett, který svého lídra do zápasu už nechtěl pustit z bezpečnostních důvodů. Hit na Doana se ale v šatně Coyotes moc nelíbil.

"Podle mě byl ten hit trochu sprostý," tvrdil po zápase Hanzal, který následně zvýšil důraz v osobních soubojích, až to nakonec přehnal. "Když vám soupeř zraní kapitána, takhle to většinou dopadá. Dali jsme si záležet, abychom zápas dohráli patřičně tvrdě."

A byl to právě urostlý Hanzal, který dal hostům pocítit jejich vlastní způsob hry. V závěrečných minutách naroloval na mantinel pro změnu soupeřova kapitána, Claudea Girouxe a strhla se mela, ve které si každý českého útočníka chtěl podat.

Hanzal si nakonec ze strkanice odnesl patnáct trestných minut, Wayne Simmonds deset a jeho kolega Brayden Schenn dvě. Philadelphia v samém závěru sice ještě stihla snížit na 1:2, ale to bylo málo. Na poslední postupové příčce se přesto díky zaváhání Detroitu ještě udržela.

VIDEO: Sestřih utkání Arizona - Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud