31. března 2016 • 11:55

Flyers míří do play off, Voráček bodově mlčí: Musím zabrat!

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm utkání a pouhé dvě gólové přihrávky. Jeho zraněná noha už je konečně definitivně v pořádku, přesto český útočník Jakub Voráček po návratu zatím není v optimální formě. „Není čas na výmluvy, musím už bodově zabrat,“ má jasno lídr Philadelphie.



Ne, že by se nesnažil. V první třetině nočního utkání proti Washingtonu pálil na branku Capitals jak francouzští vojáci u Verdunu, přesto ani jedna z pěti střel nemířila přesně. „Měl ohromný nástup, na ledě létal. Vytvářel prostor pro ostatní spoluhráče,“ chválil českého útočníka trenér Flyers Dave Hakstol.

Byl to suverénně nejlepší Voráčkův výkon po návratu po devíti zápasové absenci. Góly však stále chybí. Poslední zářez si šestadvacetiletý útočník připsal 20. února. „Věřím, že můj čas v boji o play off ještě přijde. Dobře vím, čeho jsem schopen. Když přijde čas na lámání chleba, tak udělám rozdíl. Vždycky jsem to dokázal,“ říká sebevědomě kladenský odchovanec.

VIDEO: Podívejte se na sestříh utkání Philadelphie a Washingtonu 

Ten v předcházejících utkáních ještě cítil zdravotní indispozice, které ho limitovaly. „Nebylo to po zranění to pravé. Odehráli jsme šest utkání v devíti dnech a navíc přelétali přes celou Ameriku to je vždy znát,“ postěžoval si Voráček po pondělním vítězném utkání s Winnipegem.

„Teď už je to dobré, noha je v zcela v pořádku. Můžu to házet jen na sebe.

Český kapitán z domácího mistrovství světa je na gólový půst celkem zvyklý. Nikdy nebyl střelcem, spíš branky připravoval pro své spoluhráče. Na začátku sezony na první gól čekal dokonce sedmnáct utkání. „Teď je nejdůležitější část sezony, není nač čekat,“ dobře ví Voráček.

Hvězdu, kterou si Philadelphia pojistila na osm let za 1,65 miliardy korun to však tolik mrzet nemusí. Flyers i bez jeho gólů zatím válí a jsou po roční absenci na nejlepší cestě k postupu do vyřazovacích bojů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud