9. dubna 2016 • 10:30

Kempného už chtějí v NHL. Sleduje ho několik týmů, říká expert TSN

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výtečná sezona v barvách Omsku a následná nominace na Světový pohár zaručily obránci Michalovi Kempnému dostatečnou pozornost. Teď už jen slušně zahrát na mistrovství světa a je jasné, že pětadvacetiletý bek v příští sezoně bude hrát v NHL. Tam o něm totiž dobře ví, jméno bývalého beka Slavie či Komety probírali hokejoví experti televizní stanice TSN.



Connor McDavid, Milan Lucic a Michal Kempný. To jsou jména, která padla minulý týden v pořadu Insider trading, ve kterém o aktuálních událostech na soupiskách týmů NHL diskutují ti nejpovolanější žurnalisté, jenž se roky starají o sledování zámořské soutěže.

Český reprezentační obránce kanadské odborníky zaujal a Darren Dreger ho rovnou přirovnal k Markovi Židlickému, který v NHL roky oslňoval jako výtečný ofenzivní zadák.

"Několik týmů o něj má velký zájem a myslím si, že by klidně mohl už v příští sezoně zapadnout mezi TOP 4 beky jednoho z mužstev," řekl Dreger v tradičním pořadu.

Kempný nedávno přiznal, že nabídky z NHL měl už před touto sezonou. Nakonec jeho prvním zahraničním angažmá byla cesta do Omsku, kde se mu dařilo. V 59 zápasech posbíral 21 bodů a další 4 přidal v 11 bitvách play off. Třikrát byl také vyhlášen nejlepším obráncem týdne.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud