3. března 2016 • 15:01

Při nominaci koukal na film. Byl jsem dojatý, přiznal Kempný

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když budoucí trenér hokejové reprezentace Josef Jandač ve středu v podvečer oznámil, že do základní nominace na Světový pohár překvapivě zařadil i obránce Michala Kempného z Omsku, pětadvacetiletý bek už o tom den věděl. "Přesto jsem byl jsem překvapený. Byl jsem šťastný, dojatý a hrozně moc vděčný," řekl Kempný



Skvělou zprávu se Kempný dozvěděl od generálního manažera týmu Martina Ručinského už s denním předstihem. 

I kvůli pětihodinovému posunu mezi Prahou a Omskem nominaci online nikde nesledoval. "Věděl jsem, že bude tisková konference, ale koukal jsem na film. Až poté mi začalo psát moc lidí," přiznal obránce Avangardu Omsk. Následně si prohlédl i celý šestnáctičlenný seznam nominovaných hráčů, ve kterém je i jeho klubový spoluhráč Vladimír Sobotka . "Psali jsme si spolu hned v úterý," prozradil.

Světový pohár se v září uskuteční poprvé od roku 2004 a Kempný si dobře uvědomuje, o jak důležitou akci půjde. "Je to prestižní turnaj, který je hrozně moc sledovaný, určitě to bude svátek hokeje. Jsem vděčný, že mezi hráči, kteří se na něm představí, mohu být," podotkl rodák z Hodonína.

Pro Kempného pokračuje nominací na SP úspěšný vzestup kariéry. V minulé sezoně se poprvé probojoval do reprezentace a teď se může těšit na zápasy v zámoří. "Nevím, jestli je to sen. Člověk ale samozřejmě přemýšlí nad tím, že se vše začalo ubírat správným směrem, a jsem rád, že to je nyní tak, jak to je. Hokej dělám právě kvůli tomuhle a celou dobu jsem se na sobě snažil pracovat, aby se dostavily výsledky," řekl.

Kouč Jandač při oznámení nominace poukázal i na to, že Kempnému může start na poháru pomoci do NHL. Bývalý hráč Komety Brno nezastírá, že by si v elitní kanadsko-americké soutěži jednou rád zahrál. "Na rovinu říkám, že ano. Když bude možnost a šance, tak bych NHL chtěl jednou zkusit. Vše ale řeší agent. Nebudu říkat, že nějaké kontakty nejsou. Teď se ale soustředím na práci v Omsku, kde mám do konce sezony platnou smlouvu," uvedl Kempný.

Ofenzivně laděný bek momentálně nastupuje v Kontinentální lize na velkých evropských kluzištích. Světový pohár se bude hrát na úzkém zámořském ledě, na což ale Kempný zatím nemyslí. "Čas zvyknout si na hřiště bude. Myslím si, že tomu budeme mít přizpůsobené podmínky v přípravě. Navíc hrajeme před turnajem tři přípravné zápasy. Nebude s tím výrazný problém," věří Kempný.

Poprvé jej čeká konfrontace s hvězdami NHL. Loni se sice s reprezentací připravoval na domácí MS, na soupisku se však nakonec nedostal. "Nějaké (hvězdy) už jsem potkal. Samozřejmě, proti Crosbymu jsem ještě nehrál. Respekt tam nějaký bude, ale určitě ne přehnaný," řekl bývalý obránce Slavie a Komety Kempný.

NEJVĚTŠÍ PŘEKVAPENÍ V NOMINACÍCH NA SVĚTOVÝ POHÁR? ČTĚTE ZDE>>>

Tři nováčky a dva hráče z KHL zařadil trenér Josef Jandač do šestnáctičlenné úvodní nominace na podzimní Světový pohár v Torontu Tři nováčky a dva hráče z KHL zařadil trenér Josef Jandač do šestnáctičlenné úvodní nominace na podzimní Světový pohár v TorontuFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud