16. dubna 2016 • 05:50

Přitvrzuje se! Hvězda Floridy dostala pěstí do citlivých míst

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopředu se vědělo, že tahle série bude mít grády! Na straně Floridy velezkušený bitkař a provokatér Shawn Thornton. Na druhé nejspíš nejlepší čtvrtá řada bouračů v NHL ve složení Matt Martin, Cal Clutterbuck a Casey Cizikas a právě poslední jmenovaný měl na svědomí incident, který značně rozčilil hráče Panthers.



Důrazný Cizikas se ve skrumáži před brankou dostal do strkanice s hvězdným obráncem Floridy Aaronem Ekbladem. Čárový rozhodčí ihned přispěchal uklidnit situaci a oba hráče chtěl od sebe roztrhnout, v tu chvíli pětadvacetiletý útočník Islanders však pěstí nepochopitelně praštil mladého beka do citlivých míst a strhla se drobná strkanice, do které se zapojila většina hráčů na ledě.

VIDEO: Podívejte se na zákeřný úder útočníka Islanders

Nejaktivnějším aktérem byl floridský bijec Shawn Thornton, jenž popadl Clutterbucka a poslal jej zápasnickým chvatem k ledu. Clutterbuck si ihned stěžoval u hlavních rozhodčích, což počastoval Thornton až groteskní gestikulací.

VIDEO: Podívejte se na reakci bitkaře Floridy Shawna Thorntona

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu zatím v sérii plní velice důležitou roli. Svoji tvrdostí se dokáže vyrovnat obávanému triu Islanders, navíc některým hráčům soupeře začíná pořádně pít krev. Souboje s Clutterbuckem a Martinem byly po zbytek utkání ukázkou tvrdosti play off. Za zmínku však stojí i Thorntonův vtípek na mladého útočníka soupeře Ryana Stromeho z prvního utkání.

VIDEO: Podívejte se na vtípek útočníka Floridy na útočníka Stromeho 

Rozhodčí nakonec Cizikasův zkrat ohodnotili dvěma extra minutami za hrubost. Domácí přesilovku nevyužili, přesto se po trpělivém výkonu dočkali vítězství 3:1. Zvláště zajímavé však bude sledovat, jak se v průběhu série vyvíne nevraživost mezi tvrďáky obou týmů. Každopádně je se na co těšit!

VIDEO: Podívejte se na sestřih druhé utkání série

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 01:40
Florida Panthers
Florida Panthers
3:1
ONLINE
16. dubna
01:40
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 04:32. R. Smith, 26:17. Bjugstad, 59:51. Kulikov

Hosté: 56:27. Tavares

Sestavy

Domácí: Lungo (Montoya) – Campbell, Gudbranson, Kulikov, Ekblad, Matheson, Petrovic – Huberdau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, R. Smith – Purcell, Grimaldi, Hudler – Wilson, MacKenzie, S. Thornton

Hosté: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Pulock – Nielsen, Tavares, Okposo – Kuljomin, Nelson, Bailey – Prince, Quine, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck

Rozhodčí

McCauley, Charron – Pancich, Driscoll

Stadion

BB&T Center, Sunrise, Florida

Návštěva

18 373 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud