19. dubna 2016 • 06:50

Voráček s Gudasem po debaklu krok od propasti, Hertl nahrával

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Philadelphie s trojicí českých zástupců Gudasem, Voráčkem a Neuvirthem jsou v play off NHL krok od vyřazení. V pondělním utkání utrpěli na domácím ledě debakl 1:6 a prohrávají s Washingtonem už 0:3 na zápasy. Před vlastními fanoušky naopak zabrala Minnesota, která porazila Dallas 5:3 a snížila stav série 1. kola na 1:2. Hokejisté San Jose prohráli s Los Angeles 1:2 v prodloužení.



Letci, v jejichž brance znovu odchytal celý zápas Steve Mason, přitom měli skvělý vstup do utkání a už po 57 sekundách vedli zásluhou Michaela Raffla 1:0. Jenže hosté záhy v přesilové hře vyrovnali, v polovině utkání otočil skóre Alexandr Ovečkin a ve třetí třetině už Capitals zcela dominovali: triumf zpečetili čtyřmi góly.

Všechny přitom vstřelili v přesilovkách, v nichž tak dohromady skórovali pětkrát a vytvořili nový klubový rekord v play off. V celé sérii už Washington využil osm ze 17 početních výhod. "Počínáme si v nich sebevědomě a soupeř nám navíc dává spoustu možností přesilovky natrénovat," prohlásil trenér Barry Trotz. "Drželi jsme se dnes zase svého herního plánu a zasadili jim pořádný úder."

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Washington

Capitals poprvé v historii klubu vedou v play off 3:0 na zápasy. V minulosti sedmkrát prohráli utkání číslo 3 poté, co se ujali vedení 2:0. "Ale pořád to nic neznamená. Ještě musíme udělat jeden krok," konstatoval obránce John Carlson, který vstřelil gól, na dva přihrál a byl vyhlášen první hvězdou zápasu před Ovečkinem, jenž se trefil dvakrát a na jednu branku přihrál.

Čisté svědomí znovu neměl brankář Mason, který v minulém duelu pustil gól téměř přes celé hřiště. Tentokrát zaváhal v 42. minutě, kdy Justin Williams nastřelil puk podél mantinelu, ten se z rohu kluziště odrazil o plexisklo před branku, kde Masonovi vypadl z lapačky a Jevgenij Kuzněcov zvýšil na 3:1.

"Myslím, že to byl ten klíčový gól," řekl trenér Trotz. "Bylo to na konci naší přesilovky. Vedli jsme najednou o dvě branky, mělo to velký vliv." S tím souhlasil i jeho protějšek Dave Hakstol, který už před utkáním prohlásil, že neuvažoval o výměně na postu brankáře. "Ten gól nám vzal vítr z plachet. Už se nám dlouho nestalo, aby se puk takhle odrazil před branku. Byla to smůla," podotkl Hakstol.

Philadelphia také opět doplatila na nevyužívání přesilovek. V pondělí neproměnila žádnou z pěti a dohromady ani jednu z 13. "Ale ještě nejsme vyřazení. Nevzdáváme se, jako jsme se nevzdávali celou sezonu. Dobře se na další zápas připravíme a za dva dny vyhrajeme," prohlásil kouč Hakstol.

Minnesota proti Dallasu snížila

Minnesota prohrávala s Dallasem po čtyřech minutách a dvou gólech Patricka Sharpa už 0:2, ale pak se nadechla k velkému obratu. Těsně před přestávkou domácí snížili, ve 27. minutě vyrovnali a dalším gólem v poslední minutě třetiny se dostali poprvé do vedení. Ve třetím dějství si pak Divočáci vítězství už pohlídali.

Patrick Sharp vstřelil první dvě branky DallasuFoto Reuters / Brad Rempel-USA TODAY Sports

"Neděláme si to lehké, ale to už je naše klasika," řekl s ohledem na nepovedený vstup do utkání střelec dvou gólů Jason Pominville. "Nejdřív se musíme shodit do jámy, ale při vylézání si vedeme celkem dobře. Napoprvé jsme se z ní dostali, když jsme proklouzli do play off, napodruhé dnešním výkonem," uvedl Pominville.

Hertl přihrával už v 1. minutě

Žraloci ze San Jose chtěli po dvou výhrách v Los Angeles potvrdit úspěch na domácím ledě a už po 30 sekundách vedli 1:0. Hertl vyhrál souboj v rohu kluziště, Joe Thornton vyjel s pukem mezi kruhy a střelou zápěstím překonal Jonathana Quicka.

VIDEO: Hertlova asistence na gól Thorntona

Jenže v 9. minutě vyrovnal v přesilové hře Anže Kopitar a pak čekali fanoušci na další gól až do prodloužení. Šťastnější nakonec byli hosté, když ve čtvrté minutě nastaveného času domácí špatně rozehráli a po rychlém výpadu rozhodl Tanner Pearson.

Výsledky:

Východní konference:

Philadelphia - Washington 1:6 (1:1, 0:1, 0:4)
Branky: 1. Raffl - 29. a 55. Ovečkin, 5. Johansson, 42. Kuzněcov, 48. Carlson, 59. Beagle. Střely na branku: 32:27. Diváci: 19.678. Hvězdy zápasu: 1. Carlson, 2. Ovečkin, 3. Bäckström (všichni Washington). Stav série: 0:3.

Západní konference:

Minnesota - Dallas 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky: 40. a 59. Pominville, 20. Porter, 27. Haula, 47. Koivu - 1. a 5. Sharp, 54. Sceviour. Střely na branku: 25:17. Diváci: 19.038. Hvězdy zápasu: 1. Haula, 2. Granlund, 3. Pominville (všichni Minnesota). Stav série: 1:2.

San Jose - Los Angeles 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 1. Thornton (Hertl) - 9. Kopitar, 64. Pearson. Střely na branku: 30:24. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Pearson, 2. Quick (oba Los Angeles), 3. Jones (San Jose). Stav série: 2:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud