20. dubna 2016 • 20:25

Jágr, Stamkos i Staal. Největší taháky hokejového léta v NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • V létě budou opět na trhu velká jménaV létě budou opět na trhu velká jménaFOTO: Koláž: iSport.cz

    S 1. červencem automaticky každý rok přichází v NHL otevření trhu s volnými hráči. Je to daleko, říkáte si možná, ale to neznamená, že aktivita není vyvíjena už teď a spekulace se nemohou šířit. Jaké jsou největší taháky pro blížící se letní přatahovanou o volné hráče? Server Sportsnet jich připravil hned šestnáct a zařadil i tři české hokejisty.

  • 16. Radim Vrbata (Vancouver)

    Radim VrbataFoto Reuters / Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports

    Den a noc, to byly dvě sezony Radima Vrbaty ve Vancouveru. Zatímco v té první vstřelil 31 branek a byl označován za vydařenou investici, v té další nezaznamenal ani tolik bodů a k tomu přidal katastrofální bilanci - 30. V klubu pokračovat nebude, Canucks se ho chtěli zbavit už během přestupové uzávěrky, ale nedostali údajně žádnou nabídku.

  • 15. Cam Ward (Carolina)

    Cam WardFoto Reuters / Brad Rempel-USA TODAY Sports

    Celých jedenáct sezon působil dvaatřicetiletý brankář v Carolině, dokonce ji ve své nováčkovské sezoně hned dotáhl ke Stanley Cupu. Teď se ale zdá, že jeho dnům u Hurricanes je konec, i když sám hráč přiznal touhu zůstat. "Musíme se rozhodnout, jaký bude nejlepší krok. Jestli Cama podepsat, nebo se vydat jinou cestou," řekl generální manažer Ron Francis.

  • 14. James Reimer (San Jose)

    James ReimerFoto ČTK/AP

    Několik týmů bude potřebovat slušného gólmana a osmadvacetiletý Kanaďan by si díky tomu mohl hodně pěkně vydělat. A nový zaměstnavatel by se možná mohl nepříjemně spálit. Reimer si žádá vyšší plat a dlouhodobý kontrakt, potíž ale je, že výkyvy jeho formy předvádí, že zatím není jasně připraven na pozici úplné jedničky. Možný je i jeho návrat do Toronta.

  • 13. Jiří Hudler (Florida)

    Jiří HudlerFoto Reuters / Eric Bolte-USA TODAY Sports

    Jeho vliv na Floridu je po únorovém trejdu z Calgary trochu menší, než se čekalo. Dvaatřicetiletý šikula zatím v play off pobral jednu přihrávku a ve třech utkáních vystřelil jednikrát na bránu. Je ale pravda, že času na ledě netráví tolik, jako byl zvyklý. Přes sezonu ho trápila zranění, až se srovná, stále může novému zaměstnavateli hodně nabídnout.

  • 12. Mikkel Boedker (Colorado)

    Mikkel BoedkerFoto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Coloradu měl pomoci do play off, což se nepovedlo. Svou hodnotu ale nesnížil, v 18ti zápasech za Avalanche nasbíral 12 bodů. Horší je jeho sezonní bilance - 33, která mu zajistila místo na dně NHL. Přesto očekávajte, že bude podepsán mezi prvními, v šestadvaceti letech má před sebou množství produktivních let.

  • 11. Kris Russell (Dallas)

    Kris Russell (2)Foto ČTK/AP

    Defenzivní zadák, který umí velmi dobře podpořit ofenzivu. V Dallasu zapadl do týmu, který by mohl dojít až ke Stanley Cupu a dlouhé tažení vyřazovacími boji by mu mohlo zvednout hodnotu. Russell by to potřeboval, žádá si údajně okolo 6 milionů dolarů ročně, těžko říct, jestli uspěje.

  • 10. Brian Campbell (Florida)

    Brian CampbellFoto Robert Duyos-USA TODAY Sports

    Brzy sedmatřicetiletý Campbell by rád dál zůstal na Floridě, ale musí počítat s tím, že sedm milionů ročně už rozhodně brát nemůže. I tak si ale stále může diktovat, produktivní pořád je, k tomu navíc v uplynulé sezoně skončil třetí v NHL v tabulce +/- (31). "Očekávám, že zůstane," řekl bývalý obránce a v současné době hokejový analytik Denis Potvin.

  • 9. Loui Eriksson (Boston)

    Loui ErikssonFoto Reuters / Eric Bolte-USA TODAY Sports

    Už šestkrát překonal dvacetigólovou hranici a ve třiceti letech je v parádním hokejovém věku. I když ho během sezony trápily potíže spojené s otřesem mozku, bude velkým lákadlem. Dost možná zůstane v Bostonu, sám dal najevo, že tuto cestu by rád zvolil, ale požadavky nového kontraktu se s nabídkou Bruins během ročníku rozcházely.

  • 8. Keith Yandle (NY Rangers)

    Keith YandleFoto Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

    Elita mezi ofenzivou na modré čáře. Yandle vyhrál bodování mezi obránci Rangers a má potenciál i v příštích sezonách sbírat okolo padesáti bodů. Jenže v týmu je málo místa pod platovým stropem a v létě bude nutné podepsat chráněné volné hráče Chrise Kreidera, J.T. Millera a Kevina Hayese. Produktivnímu Yandleovi se u Rangers moc líbí, ale zbydou na něj peníze?

  • 7. Jaromír Jágr (Florida)

    Jaromír JágrFoto Profimedia.cz

    Těžko něco řešit, jemu to šlape, týmu to šlape s ním, všichni jsou spokojení. Otázka tedy není, kde Jágr podepíše, ale spíš jak bude smlouva vypadat. Těžko si představit, že by teď v NHL měl oblékat jiný dres, než je ten floridský.

  • 6. Eric Staal (NY Rangers)

    Eric StaalFoto ČTK/AP

    Jedenatřicetiletý centr ztrácí dech. Nevzkřísil ho ani trejd do Rangers a otázkou je, jestli ještě vítěz Stanley Cupu z roku 2005 půjde výkonnostně nahoru. Jeho 39 bodů z této sezony je nejhorší cifrou od nováčkovského ročníku 2003/04. Vsadí na něj třeba v Torontu? "Stále se cítím mladý," řekl sám útočník.

  • 5. Andrew Ladd (Chicago)

    Andrew LaddFoto Reuters / Candice Ward-USA TODAY Sports

    Rozený lídr, který má ve sbírce dva Stanley Cupy a je v nejlepších letech. Ve Winnipegu byl zvyklý na pozici kapitána a jako osobnost přišel i do Chicaga, kde už kdysi působil. Během přestupové uzávěrky o něj měla velký zájem Florida, novou smlouvu si údajně představuje pěkně tučnou. Původní zprávy říkají 6 let a 40 milionů dolarů...

  • 4. Milan Lucic (Los Angeles)

    Milan LucicFoto AP Photo/Mark J. Terril

    Kam zamíří jeden z posledních pravých hokejových gaunerů současnosti? Padesát bodů a sto trestných minut pro něj není nic neobvyklého, navíc se ho soupeři bojí, Lucic se totiž nezdráhá překročit hokejová pravidla. Rodákovi z Vancouveru se u Kings líbí, první ročník po trejdu z Bostonu se mu vydařil a už dal najevo, že v týmu by chtěl zůstat.

  • 3. Kyle Okposo (NY Islanders)

    Kyle OkposoFoto Reuters / Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports

    Útočník s nigerijskými předky by mohl být další obětí platového stropu. Islanders ho draftovali, v klubu se mu daří a je spokojený, jenže hráč jeho kalibru zkrátka dál nemůže pobírat necelé tři miliony dolarů. Jeho hodnota je minimálně dvojnásobná. "Co se stane, to se stane. Já doufám, že budu tady a pomůžu týmu vyhrát Stanley Cup," řekl osmadvacetiletý hokejista.

  • 2. David Backes (St.Louis)

    David BackesFoto Reuters / Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

    Je urostlý a pro tým by se rozdal. Kapitána u St.Louis dělá už 5 let a je také pravidelným účastníkem velkých reprezentačních akcí. Prostě osobnost. Vliv na jeho setrvání v týmu může mít i úspěšně odehrané play off, a to se zatím daří. V kabině je populární, i pro vedení týmu by bylo těžké se s ním loučit.

  • 1. Steven Stamkos (Tampa Bay)

    Steven StamkosFoto Profimedia.cz

    Absolutní superstar a tvář ligy. Změna dresu by byla šokem a překvapením, ale dojít k ní skutečně může. Proč už by jinak Lightning smlouvu se svým kapitánem neprodloužili? Delší dobu se spekuluje o tom, že by mohl zamířit do Toronta, které by ho určitě velmi štědře zaplatilo. Jenže úspěch s Maple Leafs je během na dlouhou trať, v Tampě je tým postavený pro současnost a je vynikající! Připočtěte hráčovu pozici v klubu, příjemné počasí, menší mediální zájem... Bude zajímavé sledovat, jak se vlastně hráč rozhodne.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud