Matěj Hejda
21. dubna 2016 • 13:10

Boj Philadelphie o naději. Skvělý Neuvirth, ale i strach o spoluhráče

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalo se to čekat. V utkání o přežití Philadelphia ukázala na českého brankáře Michala Neuvirtha. Odchovanec Sparty si s těžkou situací poradil a 31 úspěšnými zákroky pomohl Flyers k premiérovému vítězství v play off nad Washingtonem 2:1. Domácím ale kalila radost ztráta útočníka Scotta Laughtona. Toho po děsivém nárazu do mantinelu odvezli z ledu na nosítkách.



„Vypadalo to děsivě. Nikdo nechce vidět kamaráda v takovém stavu,“ shodli se po utkání hráči vítězů.

V aréně Wells Fargo Center bylo v průběhu úvodního dějství živo. Domácí fanoušci mocně hnali svůj tým za prvním vítězstvím v sérii proti favoritovi z Washingtonu, s kterým prohrávali už 0:3 na zápasy. Necelé čtyři minuty před koncem první třetiny ale dav utichl, když domácí útočník Scotta Laughton po souboji se zadákem Capitals Johnem Carlsonem tvrdě narazil do mantinelu. Jednadvacetiletý forvard zůstal několik minut nehybně ležet na ledě a nakonec byl odvezen jen za pomoci nosítek.

VIDEO: Podívejte se na děsivé zranění útočníka Flyers

Kanadský útočník byl okamžitě odvezen do místní nemocnice na pozorování, kde zůstal přes noc. „Když se něco takového stane, tak je vždycky strašně těžké se pak několik minut koncentrovat na hru. Třetina už se pak nějak dohrála. Snad bude Scott v pořádku,“ komentoval děsivý moment kapitán Flyers Claude Giroux.

Letci se v dalším průběhu utkání dokázali zkoncentrovat na hru a odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. V závěru utkání sice Capitals po brance Oshieho dokázali snížit, ale skvělý Neuvirth víc střel za svá záda nepustil. „Byl neskutečný. Zvláště v závěrečné třetině byl nepřekonatelný,“ pochválil Giroux českého brankáře.

Zámořští novináři Neuvirtha po jeho premiéře v letošním play-off vyhlásili po právu první hvězdou zápasu. Osmadvacetiletý gólman však po utkání chválu skromně odmítal. „Předvedli jsme po celých šedesát minut skvělý týmový výkon. Náš cíl byl se nenechat hloupě vylučovat. A to byl jeden z důvodů, proč jsme dnes vyhráli,“ připomněl Neuvirth děsivou bilanci Flyers v oslabení, kde Washington vstřelil osm z celkových třinácti branek v sérii.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Flyers proti Capitals

Utkání pro rodáka z Ústí nad Labem mělo speciální náboj. Washington jej v sezoně 2006 draftoval a strávil tam většinu své zámořské kariéry. „Pochopitelně jsem měl trochu větší motivaci, ale každý by měl být namotávaný. Přeci je to play off. Já znám je, oni znají mě. Nebyla to výhoda pro nikoho,“ vrátil se Neuvirth ke svému působení v hlavním městě.

Sázka na českého brankáře Flyers vyšla, dokážou ale svěřenci kouče Dave Hakstola uspět i v pátek na ledě Verizon Center?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud