21. dubna 2016 • 10:00

Jágr: Góly po 10 letech si nikdo nepamatuje, jen vítěze Stanley Cupu

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na čtvrtý pokus se konečně dočkal! Jaromír Jágr v nočním vítězném utkání zaznamenal svůj první bod v letošním play off a překonal hranici 200 kanadských bodů ve vyřazovací části NHL. Stal se teprve pátým hráčem v historii, kterému se to povedlo. „Kdo si pamatuje, kdo vstřelil před deseti lety důležité góly. Já ne, jen kdo vyhrál Stanley Cup,“ utrousil čtyřiačtyřicetiletý útočník po výhře 2:1 na New Yorkem Islanders. 



Český útočník se díky přihrávce zařadil do opravdu exkluzivní společnosti. Zbylí čtyři hráči, kterým se to povedlo, jsou totiž všichni spjati se slavnou dynastií Edmontonu Oilers z druhé poloviny osmdesátých let. Vládne jim nedostižitelný Wayne Gretzky .

Historické bodování play off:

1. Wayne Gretzky - 382 bodů (122+260)
2. Mark Messier - 295 (109+186)
3. Jari Kurri - 233 (106+127)
4. Glenn Anderson - 214 (93+121)
5. Jaromír Jágr - 200 (78+122)

Jágr historické milníky, ale momentálně neřeší. „Chci hlavně pomoci týmu. Je tady hrozně moc kluků, kteří na mě v takhle důležitém utkání spoléhají. Nechci je zklamat. Chci podávat nejlepší výkony pro lidi, kteří mi tak věří. To je jediné, co mě momentálně zajímá. Být tady a pomáhat,“ uvedl Jágr po utkání.

Legendární útočník, který v předchozích třech zápasech vyšel naprázdno, si svůj jubilejní bod v letošním play off připsal v druhé třetině, kdy v přesilové hře přihrál zpoza branky skórujícímu Teddymu Purcellovi. Urostlý Kanaďan pak snadno poslal puk za bezmocného brankáře Thomase Greisse. „Výborná práce Jágra za brankou, já už měl snadnou pozici,“ pochválil Purcell legendárního spoluhráče.

VIDEO: Podívejte se na jubilejní bod české legendy

I přes důležitou asistenci kladenský odchovanec už 35 utkání čeká na gól v play off. Podle svých slov si z toho hlavu vůbec nedělá. „Nehrotím to. Už jsem vstřelil tolik branek. I kdybych nedal v životě žádný gól, tak budu spokojený se svojí kariérou,“ řekl Jágr s úsměvem.

Ani Jágrův kouč Gerard Gallant z gólového půstu českého veterána nedělá vědu. „Ani jsem nevěděl, že tak dlouho nedal branku, dokud s tím nepřišla média. Ale hraje skvěle. Do šancí se dostává. Jsem si jistý, že je z toho trochu frustrovaný. Plně doufám, že to brzy prolomí,“ přeje si trenér Floridy.

Gallant si po utkání pochvaloval, jak jeho svěřenci zvládli čtvrtý duel, který vyhráli nad Islanders těsně 2:1. "Říkali jsme si, že jim musíme co nejvíce ztížit hru v útoku. Chtěl jsem, abychom hráli agresivněji, minimalizovali jejich šance a nedávali jim prostor k dorážkám, hlavně lajně Tavarese," uvedl kouč po zápase.

"Obě mužstva jsou vyrovnaná a stav série to dokazuje. Líbí se mi, jak hrajeme, a myslím, že si vytváříme mnoho šancí. Někteří naši klíčoví hráči sice zatím góly nedávají, ale zastoupí je jiní jako třeba dneska Petrovic. Udělal to parádně," pochválil Gallant obránce, jenž v 50. minutě vstřelil rozhodující branku utkání. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud