Pavel Bárta
29. dubna 2016 • 04:58

Jágrův mediální kritik: Měl by být realistický, už stačit nemůže

Autor: Pavel Bárta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadnesl otázky, které si spousta jiných položila taky. Jen je nevyslovili veřejně jako Ken Campbell. Dlouholetý novinář z prestižního magazínu The Hockey News se v jednom ze svých sloupků opřel do Jaromíra Jágra. Mnoha lidem zvedl mandle, jiní s ním souhlasí. „Jágr je pořád skvělý hráč. Ale nazrál čas se zeptat, zda by se nemělo něco změnit,“ vysvětluje v rozhovoru pro deník Sport.



Není antijágrovec, natož nepřítel nebo dokonce popravčí. Omyl. Podstatou článku Kena Campbella pro THN nebylo vzkázat Jágrovi , aby to zabalil. „Myslím, že není úplně náhoda, když neskóroval ve 37 zápasech play off. Ve svém věku už není schopen tomu dávat tolik co dřív,“ tvrdí kanadský novinář, který má léta za manželku Češku a rád to i připomíná. Kvůli ní chtěl následující rozhovor poslat, až vyjde.

Nejen v Česku je Jaromír Jágr ikona, legenda, dost lidí si vaše pádné argumenty vysvětlilo tak, že ho chcete odepsat. Přijde vám, že na to už nemá?
„Jaromír Jágr je určitě pořád skvělý hráč. Udržuje se ve skvělé kondici, v základní části si připsal 66 bodů. Myslím, že pořád má co dát. Ale není úplně náhoda, že neskóroval ve 37 zápasech play off. Tam se hraje jiným stylem než v základní části, v rychlejším sledu, zápasy mají mnohem vyšší nasazení, těsněji se brání. A jemu je přece 44 let! Pro chlapa v Jágrově věku je obtížné takovému tempu stačit. V tom spočívá podstata toho, co jsem chtěl vyjádřit.“


On sám chce ale ještě pokračovat, Panthers o něj mají zájem. Co předpokládáte, že se stane?
„Uvidíme. Třeba si na Floridě příští sezonu řeknou: O. K., Jágr nebude hrát zápasy ve dvou dnech po sobě, budou ho šetřit, omezí ho třeba jen na 50 utkání, aby mu v nádrži ještě něco zbylo na play off. Klíčovou roli nemůže zvládat věčně, to jednou skončí. Všichni vidíme, jak se hokej zrychlil, zdokonalil. A v tom on není schopen tolik produkovat. Bylo by tedy dobré začít se ptát, zda bychom neměli přemýšlet, co by se v jeho případě mělo změnit.“

Myslíte, že si Jágr sám neumí říct dost?
„Velcí hráči se vyznačují tím, na jak vysoké úrovni jsou schopni se dlouhodobě držet, naplňovat očekávání, přes všechno, co se děje kolem, jsou pořád nejlepší v tom, co dělají. Ale taky žijí trochu ve vlastním světě a bývají taky těmi posledními, kdo umí pochopit, že je konec. Tím netvrdím, že to Jágr má za sebou. Ale říkám, že by měl být trochu realističtější v tom, co se od něj očekává. Důkazem jeho výjimečnosti je to, co dokázal. Nevydrží se však takhle rvát pořád. Já bych byl velmi opatrný, jestli mu nabídnout kontrakt delší než na rok. Ale nemůžu mluvit za Panthers.“

Kdo je Ken Campbell
Novinář a sloupkař The Hockey News. Rodák ze Sudbury v kanadském Ontariu vystudoval žurnalistiku, začínal v místních novinách a v roce 1988 poprvé nastoupil do THN. Osm let pracoval pro deník Toronto Star, pak se vrátil. V Sudbury byl uveden do Sportovní síně slávy.

CELÝ ROZHOVOR S KENEM CAMPBELLEM ČTĚTE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana páteční vydání deníku SportFoto sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud