8. května 2016 • 09:36

Jaškinův neviditelný gól. Myslel jsem, že to jsou dvě tyče, řekl

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víc než měsíc nenaskočil do zápasu. Déle než dva měsíce nedal gól. A branku v play off? Ještě nikdy. Po sobotě je ale vše smazáno. Třiadvacetiletý český talent Dmitrij Jaškin ze St.Louis si v pátém utkání série proti Dallasu připsal gól, a to rovnou vítězný a jeho Blues jsou tak po výhře 4:1 na koni. V sérii vedou 3:2 na zápasy a už v pondělí mohou postoupit do finále konference.



I přes výtečnou přípravu nepatřil tento ročník Dmitrije Jaškina k těm povedeným. V našlapané sestavě nemohl najít to správné místo a často se propadal do neznáma. Na ledě trávil běžně i méně než deset minut, občas seděl v hledišti, první gól sezony vstřelil až v půlce listopadu a celkem dal nakonec pouze čtyři. Dokonce si chvíli zahrál i na farmě.

Ale nevzdal se, stále se snažil pro tým odvést maximum. Pro play off s ním kouč Ken Hitchock počítal taky pouze do zálohy, na tvrdé boje o Stanley Cup chtěl mít raději v sestavě ostré hochy Ryana Reavese či Stevea Otta. Ale když bylo na čase po prohře pozměnit útoky, okamžitě sahl po bývalém útočníkovi pražské Slavie.

VIDEO: Vítězný gól Dmitrije Jaškina

Jaškin se brzy odvděčil, gólem, o kterém sám nejdřív nevěděl, jestli vůbec padl. "Bylo to od začátku povedené střídání. Asi třicet sekund jsme drželi puk. Viděl jsem Jaye Bouwmeestera, jak na mě kouká a že se bude snažit přihrát. Pak tam bylo pár odrazů, dobrý zákrok brankáře a nakonec jsem se jen snažil, abych puk poslal co nejvíc pod břevno. A povedlo se," radoval se Jaškin, který si přesto nejdříve myslel, že trefil dvě tyčky.

"Jaškin skvěle bojoval u mantinelu a asi dvacet sekund udržel puk. Soupeř ho mohl asi třikrát nebo čtyřikrát získat, ale on chytře použil svoje tělo a udržel ho. Bylo to skvělé střídání celé formace a hrozně důležitý gól," konstatoval útočník Scottie Upshall.

Urostlý křídelník nakonec odehrál téměř sedm a půl minuty, dvakrát vystřelil na bránu a díky své vítězné trefě byl dokonce vyhlášen druhou hvězdou utkání. Hned za brankářem Brianem Elliottem, který podařený návrat svého spoluhráče ocenil.

"Sám to znám, jaké to je být náhradníkem a makat na návratu do sestavy," vykládal pro NHL.com. "Musíte prostě dál dřít a čekat. To se mu povedlo a dneska pro nás byl velmi důležitý," řekl gólman.

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - St.Louis

Útočník St. Louis Blues Dmitrij Jaškin rozhodl o výhře proti Dallasu
Útočník St. Louis Blues Dmitrij Jaškin rozhodl o výhře proti Dallasu

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 5. • 19:05
Dallas Stars
Dallas Stars
1:4
ONLINE
7. května
19:05
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí: 10:51. Goligoski

Hosté: 06:00. Fabbri, 30:34. Jaškin, 37:42. Brouwer, 58:20. Stastny

Sestavy

Domácí: Lehtonen (Niemi) – Klingberg, Goligoski, Johns, Oduya, Demers, Russell – Sharp, Eakin, Benn – Ničuškin, Spezza, Jänmark – Hemský, Faksa, Roussel – Ritchie, Fiddler, Moen

Hosté: Elliott (Allen) – Pietrangelo, Bouwmeester, Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Tarasenko, Lehterä, Schwartz – Brouwer, Stastny, Steen – Backes, Berglund, Fabbri – Jaškin, Brodziak, Upshall

Rozhodčí

Dan O’Halloran, Kevin Pollock – Scott Cherrey, Jay Sharrers

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud