15. května 2016 • 20:00

Polák jde do hry proti svým. Bude to tvrdé, varuje před startem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se ho zeptáte, klidně přesně vyjmenuje téměř celou soupisku soupeře pro blížící se finále západní konference. Kdepak, Roman Polák ze San Jose není tak poctivý student sestav, on v dresu St.Louis Blues totiž 8 let působil. Teď se ale svým kamarádům a bývalým spoluhráčům musí pokusit zkazit radost, jen jeden z týmů totiž může do ligového finále...



Velký silný a neústupný. Takový býval Polák už v juniorech a přesně proto ho také Blues v roce 2004 draftovali. V jejich dresu se poprvé objevil v sezoně 2006/07 a stabilně hrál už o dva roky později. Až do trejdu s Torontem, který se uskutečnil v létě 2014.

V tuto chvíli už je hráčem San Jose, tedy týmu, se kterým pokaždé v play off svádí Blues ostré fyzické duely plné rvaček. Do jedné takové se zapojil i Polák v roce 2012, teď už ale bude na druhé straně barikády.

"Nepřijde mi to divné, naopak, bude to zajímavé. V týmu znám plno kluků a tím, že naše týmy se potkaly tak daleko v bojích o Stanley Cup, to bude mít ještě větší náboj," řekl třicetiletý bek pro Mercury News.

Sám obránce přiznává, že 80% hráčů zůstalo u Blues i po jeho odchodu, na mantinel tak bude remplovat spoustu známých tváří, se kterými strávil plno času v jedné šatně. Nemyslí si ale, že jeho přítomnost by měla být pro Sharks v tuto chvíli nějakou větší výhodou.

"Trenéři mají všechno nasledované, na videu projíždí každý zápas," vysvětluje Polák. "Blues mají skvělý tým plný dobrých útočníků, co umí vystřelit. Jediné, co tak mohu říct je to, že to bude tvrdé," varuje český reprezentační obránce.

Tímpádem bude postup už spíše hrou maličkostí a detailů, postup bude slavit to mužstvo, které bude při hře důkladnější. Ví to i Polák, který se na utkání budoucího soupeře díval v televizi.

"Hrají velmi dobře, všichni, včetně třetího a čtvrtého útoku. Ale to i my. Přesně tak se bojuje v play off," sdělil zadák, který v tomto play off odehrál 12 bitev a čeká na první bod.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud