Matěj Hejda
13. května 2016 • 16:51

Češi s nadějí na Stanley Cup! Hertl střádá body, Palát je v hladovém týmu

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
  • Češi, kteří ještě mají šanci na zisk Stanley CupuČeši, kteří ještě mají šanci na zisk Stanley CupuFOTO: Koláž iSport.cz

    Pouhé čtyři týmy v NHL ještě bojují o Stanley Cup. Ve hře o slavnou trofej je ale aktivně pět českých hokejistů. Už dnes startuje finálová série Východní konference mezi Pittsburghem a Tampou Bay. V neděli začne souboj St. Louis proti San Jose. Všichni čeští zástupci usilují o premiérový zisk Stanleyova poháru. Podívejte se, kteří Češi ještě mohou v letošní sezoně slavit.

  • Tomáš Hertl (San Jose Sharks)

    Tomáš HertlFoto AP Photo/Mark Humphrey

    Po loňském trápení je zpět. Slávistický odchovanec v základní části patřil k hlavním tahounům Sharks. Od půlky sezony nastupuje v první formaci po boku lídrů Joe Thorntona a Joe Pavelskiho a pravidelně boduje. V play off zatím ve 12 utkáních zaznamenal pět kanadských bodů. Mohlo by jich být i víc, ale český útočník při početní výhodě chodí „až“ s druhou řadou. Navíc první přesilovkové komando Sharks patří k nejúdernějším v celé soutěži.

  • Roman Polák (San Jose Sharks)

    Roman PolákFoto Reuters / Perry Nelson-USA TODAY Sports

    Český obránce posílil San Jose před play off a zatím se týmu z Kalifornie vyplácí. Defenzivní specialista nastupuje ve třetí obranné dvojici s Brendenem Dillonem. Oba zadáci odehrají velkou porci času při oslabení. Finále Západní konference proti Blues bude pro ostravského rodáka hodně pikantní. Ten totiž v St. Louis strávil dlouhých osm let své kariéry. Od trenéra Petera DeBoera jistě dostane dost příležitostí na bránění ofenzivních hvězd Blues.

  • Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning)

    Ondřej PalátFoto Profimedia.cz

    Dominance Tampy z loňského play off pokračuje i letos. Svěřenci trenéra Jona Coopera po prohraném finále Stanley Cupu s Chicagem vypadají ještě hladověji a v prvních dvou kolech ztratili pouhé dvě utkání. Výrazně k tomu pomáhá i český útočník Ondřej Palát , který v lajně s „Trojčaty“ Nikitou Kučerovem a Tyler Johnsonem tvoří nejúdernější formaci Tampy. Při absenci kapitána Stevena Stamkose na ně lišák Cooper hodně spoléhá.

  • Andrej Šustr (Tampa Bay Lightning)

    Andrej ŠustrFoto Reuters / Kim Klement-USA TODAY Sports

    Český obránce se každým rokem lepší! V letošním play off patří už mezi první čtyři obránce Tampy. Vedle zkušeného Kanaďana Jasona Garrisona dostává na ledě hodně příležitostí. Plzeňský odchovanec, jenž se do NHL dostal obdivuhodnou a dobrodružnou cestou přes Aljašku a univerzitu v Nebrasce, se svoji urostlou postavou bude mít určitě za úkol hlídat nejšikovnější útočníky Penguins.

  • Dmitrij Jaškin (St. Louis Blues)

    DmitrijFoto Profimedia

    Odchovanec vsetínského hokeje nemá v St. Louis lehkou pozici. V letošním play off odehrál pouhé tři utkání a většinu zápasu prosedí na tribuně. Přesto už se jednou dokázal výrazně prosadit. V pátém utkání série na ledě Dallasu vstřelil vítězný gól Blues. Jaškin za sebou nemá vydařenou sezonu, proti urostlým hráčům San Jose ve finále konference by ale mohl dostat větší šanci.

  • Dominik Simon (Pittsburgh Penguins)

    Dominik SimonFoto Michal Beránek (Sport)

    Sparťanský odchovanec v letošní sezoně nastoupil za Pittsburgh do pouhých třech duelů. Přesto teoreticky při případné vysoké marodce mezi útočníky Penguins by se ještě mohl do boje zapojit i on. Simon působí v záložním týmu Pittsburghu ve Wilkes-Barre/Scranton. V sezoně byl jednadvacetiletý útočník nejproduktivnějším českým hráčem základní části nižší zámořské AHL. Na farmě Penguins si připsal v 68 zápasech celkem 48 bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud