16. května 2016 • 06:44

Hertl jediným střelcem San Jose, první výhru bere St. Louis

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Tomáš Hertl si v neděli připsal svůj třetí gól v letošním play off NHL, jeho San Jose ale v úvodním semifinále prohrálo na ledě St. Louis 1:2. Rozhodující gól vstřelil v polovině zápasu finský útočník Jori Lehterä, o zbytek se postaral brankář Blues Brian Elliott, který pochytal 31 z 32 střel a byl vyhlášen první hvězdou večera.



Skóre zápasu otevřel v 16. minutě domácí útočník David Backes, který v přesilové hře bravurně tečoval před brankou střelu Kevina Shattenkirka od modré čáry. Za pouhých 34 sekund bylo po podobné akci na druhé straně vyrovnáno. Joe Pavelski hokejkou změnil směr střely Brenta Burnse a Elliott byl bezmocný. Zpomalené záběry ale odhalily, že se puk ještě otřel o brusli Hertla, který tak zaznamenal úspěšný zásah po sedmi zápasech.

Ve druhé třetině měli Sharks více ze hry, přestříleli soupeře v poměru 16:5, ale klíčovou branku dalo St. Louis. Lehterä ve 30. minutě nabruslil podél levého mantinelu do útočného pásma, na úrovni kruhu pro vhazování napřáhl a jeho rána trošku překvapivě skončila za zády brankáře Martina Jonese, který si v utkání připsal 21 zákroků.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - San Jose

"Dostal jsem puk, rozjel jsem se a pak už jsem jen zavřel oči," popsal Lehterä vítěznou trefu. "Ale o tom to je. Prostě jsme se snažili hrát jednoduše, nic nevymýšlet." Jones si na puk sáhl, gólu ale nezabránil. "Nevím, jak mi to tam propadlo. Štve mě, že takový gól rozhodl zápas. Ale není důvod panikařit. Příště to chytím," řekl.

"Tohle je úplně jiný soupeř než v předchozích sériích Chicago nebo Dallas," uvedl po utkání trenér vítězů Ken Hitchcock. "Sharks hrají fyzicky náročný hokej, se spoustou soubojů u mantinelu. Jejich styl je založen na tvrdé hře a trvalo nám to dvě třetiny, než jsme se naladili na stejnou vlnu. V příštím utkání budeme mnohem lepší," ujistil.

"V první třetině jsme se trošku hledali. Pak jsme si o přestávce něco řekli a od druhé třetiny jsme začali hrát svou hru. Tragédií je, že jsme většinu času strávili u nich v pásmu, ale přesto jsme třetinu prohráli 0:1. To dnes rozhodlo," konstatoval trenér Sharks Peter DeBoer. Jeho tým si během základní části vedl na hřištích soupeřů skvěle, nyní ale prohrál venku už počtvrté v řadě.

Kapitán David Backes otevřel skóra zápasu
Kapitán David Backes otevřel skóra zápasu

Výsledek:

St. Louis - San Jose 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky: 16. Backes, 30. Lehterä - 16. Hertl. Střely na branku: 23:32. Diváci: 19.483. Hvězdy zápasu: 1. Elliott, 2. Backes, 3. Lehterä (všichni St. Louis). Stav série: 1:0.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud