16. května 2016 • 11:33

Krakonoš ze San Jose se svlékal na střídačce, Hertl se musel smát

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas série 3. kola mezi St.Louis a San Jose začal celkem úsměvně. Hostující veterán a vousatý lídr Joe Thornton si během prvního střídání uzmul puk pro sebe takovým způsobem, že musel odjet na střídačku a z výstroje ho vyklepat. Vtipný moment na start bitvy, kterou ovládlo domácí St.Louis poměrem 2:1 a ujalo se vedení 1:0 v sérii.



Brian Elliott v bráně Blues byl v pohotovosti. Klečel na ledě, betony od sebe, hůl na ledě, lapačka připravená proříznout vzduch v okolí brány. Jenže puk měl u sebe točící se Joe Thornton. Chvíli ho hledal, pak zjistil, že drží kdesi ve výstroji.

VIDEO: Thornton nemohl najít puk

Na střídačce se na důkladnou prohlídku vrhnul jeden z trenérů a připojil se i Tomáš Hertl , který se společně s dalším kolegou z útoku Joem Pavelskim jen usmíval, do jaké krkolomné pozice se šestatřicetiletý Kanaďan dostal.

To bylo v zápase poprvé, ale rozhodně ne naposledy, kdy vítěz kanadského bodování NHL ze sezony 2006/07 upoutal pozornost. Podruhé to bylo kvůli jeho mohutnému, téměř nelidskému plnovousu. Za ten ho na konci první části hry chytil domácí kapitán David Backes a provokací dal jasně najevo, jakým směrem se bude série ubírat.

"Jen jsem zkoušel, jestli to je opravdový, nebo jestli to má nalepený," mrkal po utkání Backes, kterého sok také hned chytil za bradu.

VIDEO: Veteráni se tahali za vousy

Dobrá nálada byla vizitkou kabiny Blues po prvním těsném utkání. Backes ho nastartoval úvodním gólem a hodně parádním výkonem. Během téměř devatenácti minut na ledě stihl rozdat také 11 hitů. Zkrátka rozený lídr.

Urostlý Američan skóroval tečí z předbrankového prostoru, který může směle na ledě označovat za svůj hokejový domov. "Backes stojící před bránou když střílím, to je věc, o které nemusím vůbec pochybovat," chválil po zápase obránce Kevin Shattenkirk.

Jeho český předbrankový oponent Tomáš Hertl sice v zápase srovnal, ale drobná minela gólmana Martina Jonese při rozhodující trefě Joriho Lehtery rozhodla. "Smutné je, že jsme celou druhou část hry strávili v jejich třetině a přesto jsme ji prohráli," kroutil hlavou trenér Peter DeBoer.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - San Jose

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 5. • 02:00
St. Louis Blues
St. Louis Blues
2:1
ONLINE
16. května
02:00
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 15:04. Backes, 29:15. Lehterä

Hosté: 15:38. Hertl

Sestavy

Domácí: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Statstny, Brouwer – Berglund, Steen, Backes – Ott, Brodziak, Upshall. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

Hosté: Jones (Reimer) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, Polák – Hertl, Thornton (A), Pavelski (C) – Marleau, Couture (A), Donskoi – Karlsson, Tierney, Ward – Zubrus, Spaling, Wingels. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Rozhodčí

Eric Furlatt, Kelly Sutherland – Derek Amell, Pierre Racicot

Stadion

Scottrade Center, St. Louis

Návštěva

19483 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud