31. května 2016 • 14:39

Nadšený Crosby: První finále? Tohle byla další úroveň hokeje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho nabídl první finálový souboj o Stanleyův pohár výborný hokej, jehož dominantním znakem byla hra ve vysoké rychlosti. Z toho víc vytěžili hráči Penguins, neboť pondělní výhrou 3:2 nad San Jose udělali první krok za trofejí oni.



"Nemůžete vůbec váhat. Musíte být pořád ve střehu. Hraje se opravdu hodně rychle a oni i díky tomu měli šanci. Myslím, že každý to dnes cítil, že tohle byla zase ještě o něco vyšší úroveň. Jak se také očekávalo," uvedl Crosby .

"Jsou vážně moc dobří v tom, jak umějí držet puk a jak se ho snaží dostat na bránu. Také hrají skutečně velmi rychlý hokej. Narazily na sebe dva týmy, co chtějí hrát stejným stylem hry. A my jsme v tomto ohledu odvedli v první a třetí třetině opravdu dobrou práci," pochvaloval si Crosby.

"Skvělý pocit," řekl jeho spoluhráč Kris Letang, který připravil v polovině 58. minuty rozhodující úder pro Nicka Bonina a společně tak rozjásali vyprodané hlediště haly Consol Energy Center. "Nebudu lhát. Vůbec jsem nevěděl, že do konce už zbývá jen něco jako dvě tři minuty. Takže když jsem se pak podíval na čas, byl jsem opravdu šťastný," dodal Letang.

VIDEO: Podívejte se na sestřih prvního finálového utkání. 

"Pittsburgh je rychlým týmem a v první třetině diktoval hru. Ale myslím si, že jakmile jsme my začali ve druhé třetině hrát svou hru, měli s námi problémy. Byl to první zápas série a dost mi to připomnělo první utkání se St. Louis. Vím, že se zlepšíme," řekl trenér Žraloků Peter DeBoer.

S jeho názorem se ztotožnil i parťák Romana Poláka v třetí obranné dvojici Sharks Brenden Dillon. "První třetina nebyla z naší strany tím, co jsme chtěli hrát. Věděli jsme, že na nás vletí, ale asi jsme nepočítali s tím, že až takhle. Bylo ale jasné, že jsme neukázali ze sebe to nejlepší a nehráli hokej Sharks. Když jsme do něj naskočili ve druhé třetině, přišla i odměna," připomněl Dillon vyrovnání na 2:2.

Hosté však nakonec na úvodní bod v sérii nedosáhli. Navíc dobře věděli, že si cestu k němu zkomplikovali právě v první třetině. Svou roli navíc mohl sehrát i fakt, že San Jose chybějí finálové zkušenosti, zatímco Pittsburgh svedl dvě bitvy o Stanley Cup v letech 2008 a 2009 a ve druhém případě byl úspěšný.

"Myslím, že vzrušení by mohlo být tím nejzásadnějším slovem, které by vystihlo ten první zápas. Pro spoustu kluků v naší kabině tam bylo mnoho 'poprvé'. Uvědomujeme si sílu toho okamžiku a také to, jakou šanci máme. Je bláznivé, že hráči jako Joe Thornton a Patrick Marleau, co hrají tuhle ligu už 18 sezon, mají tu příležitost poprvé v životě," připomněl Dillon.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud