29. června 2016 • 23:44

Přestupové šílenství v NHL: Subban i Hall mění dres, Stamkos dál v Tampě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle asi čekal málokdo. Výměnu hvězdných beků přichystal Montreal s Nashvillem. P.K. Subban se stěhuje k Predators ze Sheu Webera. Další velký trejd připravil Edmonton, jenž vyměnil útočníka Taylora Halla za obránce Adama Larssona. A jasno je i okolo Stevena Stamkose. Kanadský útočník podepsal novou osmiletou smlouvu s Tampou Bay na 68 milionů dolarů a trh s volnými hráči si od 1. července nevyzkouší. 



Třicetiletý Weber má ještě na příštích deset let platný kontrakt s průměrným příjmem 7,85 milionu dolarů a o tři roky mladšímu Subbanovi platí ještě dalších šest let smlouva, která mu zaručuje devět milionů dolarů na sezonu.

"Dokončili jsme dneska transakci, která udělá z Canadiens lepší tým," uvedl v oficiálním prohlášení Montrealu generální manažer Marc Bergevin k výměně dvou kanadských hvězd. Weber má vedle triumfů na olympiádách z let 2010 a 2014 ve sbírce i titul z mistrovství světa z roku 2007.

V NHL má na kontě 763 zápasů a 443 bodů za 166 branek a 277 asistencí. V 59 duelech bojů o Stanleyův pohár zaznamenal 28 bodů za 13 tref a 15 asistencí. V roce 2012 nabídla Weberovi jako chráněnému volnému hráči Philadelphia čtrnáctiletý kontrakt na 110 milionů dolarů, který následně Nashville musel dorovnat, aby si jej udržel.

Subban má zlato z olympiády ze Soči z roku 2014. O rok dříve získal v NHL James Norris Trophy pro nejlepšího obránce. Před dvěma roky podepsal s Montrealem osmiletý kontrakt na celkem 72 milionů dolarů. V NHL zaznamenal v 434 duelech 278 bodů za 63 gólů a 215 přihrávek. V 55 zápasech play off přidal 11 tref a 27 asistencí.

"P.K. Subban je elitní ofenzivní obránce s úžasnými technickými schopnostmi a neutuchající energií, která pomůže našemu týmu ke zlepšení teď i v budoucnu. Jsme velice rádi, že jsme ho získali," prohlásil generální manažer Nashvillu David Poile.

Stamkos na osm let v Tampě

Šestadvacetiletý dvojnásobný držitel Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL tak zůstává v klubu, který si jej v roce 2008 vybral jako jedničku draftu. Stamkos byl poslední čtyři sezony kapitánem Lightning.

Stamkos chyběl Tampě v závěru sezony, protože od 31. března byl mimo hru kvůli krevní sraženině v pravé paži a vrátil se do hry v play off na jediný zápas. Nastoupil jen při porážce v rozhodujícím sedmém finále Východní konference s Pittsbughem (1:2).

V základní části si Stamkos připsal v 77 zápasech 64 bodů za 36 branek a 28 asistencí. S průměrným ročním příjmem 8,5 milionu dolarů si polepší oproti dosavadnímu platu o milion dolarů. Končila mu pětiletá smlouva na 37,5 milionu dolarů.

V NHL má Stamkos na kontě 569 zápasů a 562 bodů za 312 gólů a 250 asistencí. Ve 49 utkáních play off přidal 15 tref a 20 přihrávek. Maurice Richard Trophy získal v letech 2010 a 2012. Stříbrný medailista z mistrovství světa 2009 ve Švýcarsku bude reprezentovat Kanadu na podzimním Světovém poháru v Torontu.

Hall míří do Devils

Kanadský hokejový útočník Taylor Hall byl vyměněn v NHL z Edmontonu do New Jersey za švédského obránce Adama Larssona. Čtyřiadvacetiletého Halla, který loni v Praze i letos v Rusku získal s Kanadou titul na mistrovství světa, si Oilers vybrali v roce 2010 jako jedničku draftu. Třiadvacetiletý Larsson byl vybrán zástupci Devils o rok později na čtvrté pozici.

Hall má ještě na další čtyři sezony platný kontrakt s příjmem šesti milionů dolarů ročně. V NHL sehrál rodák z Calgary za šest let 381 utkání a připsal si 328 bodů za 132 branek a 196 asistencí. Na svou první účast v play off stále čeká.

Larsson má kontrakt ještě na pět let a bere 4,167 milionu dolarů za sezonu. V NHL má na kontě 274 utkání a 69 bodů za devět gólů a 60 přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud