12. července 2016 • 18:15

Synovec známého bouřliváka Bertuzziho kuriózním gólem baví NHL

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle kluk na sebe umí upozornit! Hokejista Tyler Bertuzzi už jen díky svému slavnému příjmení budí velkou pozornost.  Jednadvacetiletý útočník draftovaný Detroitem je totiž synovec slavného hokejového bouřliváka Todda Bertuzziho. Na letním kempu talentovaných hráčů Red Wings se mladý Bertuzzi opět předvedl. Kuriózním trikem přelstil obránce a následnou kličkou do bekhendu překonal i brankáře.



Kuriózní trik? Ne tak docela. Podobnou fintu dříve několikrát předvedl ruský hokejový kouzelník Pavel Dacjuk. V jeho případě však trik vypadal mnohem elegantněji a rozhodčí to nikdy neposoudili jako faul. To by však v Bertuzziho provedení mohlo dopadnout zcela jinak.

Dlouhovlasý forvard se rozjel ve středním pásmu, a když najížděl na bránícího beka, tak na nic nečekal a rychlým švihem vysekl mladému zadákovi hokejku z ruky. Bezbranný obránce pak už jen přihlížel postupujícímu Bertuzzimu, jenž rychlou kličkou zaskočil i brankáře.

Rychlý útočník ještě v nejlepší hokejové lize světa neodehrál žádné utkání, přesto na sebe zvláště v minulé sezoně několikrát výrazně upozornil. Zvláště incident z konce října vzbudil velké reakce!

Impulzivní útočník utkání svého Grand Rapids v AHL neudržel nervy a zbytečnou strkanici s protihráčem Kasperi Kapanenem zakončil chvatem. Takovým, který můžete spíš spatřit na tatami při zápasech juda než na ledové ploše.

Bertuzzi za zbabělou reakci tehdy dostal několika zápasový trest a sklidil velkou kritiku zámořských novinář, kteří ho zaslouženě nešetřili. 

Na letním kempu nováčků Wings však Bertuzzi výkony hodně upoutal. „Tyler se poslední měsíce hodně zlepšil. Hlavně v play off AHL byl výborný. Jeho agresivní styl se hodí na vypjatých utkáních vyřazovacích bojů. Jestli se takhle bude dál zlepšovat, tak má velkou šanci se letos dostat do NHL,“ věří trenér Grand Rapids Todd Nelson.

Uvidíme podobné finty od Bertuzziho v příštím ročníku NHL? 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud