27. července 2016 • 20:45

Hvězda Buffala v poutech. Útočník prý napadal dívky a strkal je do auta

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mastíte NHL a máte příjmení Kane? Pozor na vás, zřejmě budete pěkné číslo, TOP hokejista i průšvihář. V srpnu loňského roku čelil hvězdný útočník Chicaga Patrick Kane podezření ze znásilnění dvacetileté dívky, teď je policií popotahováno levé křídlo Buffala Evander Kane. 24letý Kanaďan byl v pátek zatčen za obtěžování dvou dívek.



S informací přišel jako první list Buffalo News, podle kterého byl útočník Sabres zatčen policisty za násilné chování, kterého se měl dopustit 22. června na dvou dívkách v buffalském klubu "Bottoms Up". Trestní oznámení na juniorského mistra světa z roku 2009 podala na začátku července třetí dívka, která byla na party také přítomna.

Policisté si pro Kanea přijeli v pátek k jeho domu a rodák z Vancouveru při zatýkání nekladl odpor. "Dobrovolně se vzdal, ale je nevinný, o tom není pochyb, obvinění si nezakládá na pravdě, což dokážeme," řekl v rozhovoru pro Buffalo News Kaneův právník Paul J. Cambria.

Vyjádření organizace Buffalo Sabres k celému incidentu se zatím nepodařilo sehnat, novináři spekulují o jeho výměně do rodného Vancouveru. Co přesně se ve vyhlášeném podniku v brzkých ranních hodinách událo? Svědek na policii vypověděl, že Kane ve 3.11 ráno jednu z dívek chytil pod krkem a snažil se jí násilím dostrkat k sobě do vozu. Ve 3.15 měl jinou dívku popadnout za paži a shodit ji z baru.

Čtyřka draftu 2009, která v minulé sezoně NHL podruhé v kariéře pokořila metu 20 nastřílených branek, přitom měla potíže se zákonem i před několika měsíci. Kane čelil obvinění z napadení se sexuálním podtextem kvůli prosincovému incidentu, ale v březnu byl očištěn s tím, že proti němu neexistují důkazy.

Kaneův právník vinu popírá

Jako důkaz v červnové kauze má policie kromě svědků i záznam z videokamery v klubu. "Evander vytrvale tvrdí, že neudělal nic špatného. Viděli jsme video a není na něm žádný důkaz, že by se nějak provinil, " řekl Cambria.

"Jsem už opravdu unavený z anonymních zdrojů, které dělají pobuřující obvinění. Pokud ta dívka tvrdí, že se něco stalo, ať se neschovává a vyleze ze stínu. Anonymní zdroje jsou bezcenné, v soudní síni pravda vyjde najevo," dodal Cambria, který úspěšně hájil i Patricka Kanea, na kterého v srpnu padlo obvinění, že měl ve svém domě znásilnit čerstvě dvacetiletou dívku.

Hokejový svět byl tehdy totálně v šoku, hráči moc nevěřil. Kane zmizel z obálky známé videohry NHL16, vedení ligy i Chicaga bylo pod palbou kritiky za to, že hokejistovi obviněnému z tak vážného činu umožnily nastoupit do přípravného kempu.

Kanea, který byl nakonec zproštěn všech obvinění, ale incident posílil. Vyhrál kanadské bodování základní části (v 82 zápasech pobral 106 bodů) a vedle Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče soutěže si z galavečera NHL odnesl i Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a také Ted Lindsay Award pro nejlepšího hokejistu sezony podle hlasování členů hráčské asociace NHLPA.

Uvidíme, k čemu aféra nakopne jeho méně slavného jmenovce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud