27. července 2016 • 22:42

Dopadlo to krásně! Mrázek popsal, jak se vyhnul arbitráži a stihl Štěpánka

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopadlo to krásně! Český brankář Petr Mrázek se dohodl s Detroitem na dvouleté smlouvě jen těsně před tím, než mělo dojít k nepříjemné konfrontaci před arbitráží, a v rozhovoru pro deník Sport se netajil tím, že je s finálním kompromisem velmi spokojený. A ještě díky tomu mohl stihnout alespoň druhý set zápasu Radka Štěpánka, který zatím vítězně proplouvá turnajem v Torontu, kde se mělo odehrát i Mrázkovo soudní slyšení.



Detroit Mrázkovi oficiálně předkládal nabídku na necelých 6 milionů dolarů na dva roky, on požadoval deset. Nakonec vše díky dohodě dopadlo kompromisem - 24letý gólman dostane za dvě sezony 8 milionů dolarů.

„Dopadlo to krásně. Všichni se mě sice ptají, proč jsem chtěl tolik peněz, že je to od minula velký skok (naposledy 738 tisíc ročně), ale mně bylo jasné, že na 5 milionů ročně nedosáhnu. Stejně tak Detroit věděl, že jejich návrh je podhodnocený a že by po arbitráži musel vydat víc. Našli jsme shodu víceméně uprostřed a můžeme být spokojeni všichni,“ uvedl Mrázek v rozhovoru pro deník Sport.

Zároveň popsal, jak se dohoda na poslední chvíli zrodila. Posun prý začal kolem osmé ráno, kdy se svými zástupci seděl u snídaně. „Začalo se znovu jednat, lítaly poslední návrhy, začátek arbitráže se neustále posouval, což je dovolené. Vše začíná, až když jsou u soudu přítomni všichni lidé,“ přiblížil brankář.

„Neustále se někam odbíhalo, já taky chodil sem a tam a nakonec jsme si plácli někdy kolem půl jedenácté. Bez arbitráže,“ dodal spokojeně, i když prý věděl, že generální manažer výměně názorů u soudu také neholduje.

Petr Mrázek z Detroitu předával své zkušenosti v brankářské škole
Video se připravuje ...

„I když mě Detroit přihlásil k arbitráži, vím, že ve skutečnosti nechtěl, abychom se tam sešli. A to samé já. Poté jsme se o tom i bavili. Kenny říkal, že konečný výsledek je důležitý i vzhledem k vzájemným vztahům v budoucnosti,“ popsal Mrázek, kterého poté potěšil i krajan Radek Štěpánek , který vyhrál duel druhého kola turnaje v Torontu s domácím Kanaďanem Polanskym.

 „Bál jsem se, že mi to nevyjde, protože mě varovali, že arbitráž trvá obvykle čtyři hodiny. Takhle jsem dorazil na druhý set, aspoň že tak. Fandil jsem příkladně, myslím, že moji přítomnost Radek zaregistroval,“ usmíval se mladý Čech, který by měl být příští sezonu v Detroitu jedničkou.

Celý rozhovor s Petrem Mrázkem o jednání s Detroitem i situaci s konkurentem Jimmy Howardem čtěte ve čtvrtečním deníku Sport!

Brankář Detroitu Petr Mrázek na vyhlášení Zlaté hokejky
Brankář Detroitu Petr Mrázek na vyhlášení Zlaté hokejky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud