14. října 2016 • 12:35

Bishop? BiSHOCK! Hvězdu Tampy posadil na zadek gól o plexisklo

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezáleží na tom, kolik střel chytíte, lidé si budou pamatovat vždy, co nechytíte! Na floskuli popisující přetěžký úděl brankáře je hrst pravdy, gólman Tampy Bay Ben Bishop by mohl vyprávět. Dvoumetrového obra v nočním zápase s Detroitem (výhra 6:4) překonal střelec vskutku sváteční - tvrzené sklo.



Lightning dvě minuty před koncem drželi v domácí Amelie Areně dvoubrankový náskok, když krok za červenou čárou napřáhl obránce Red Wings Danny DeKeyser a mocnou pumelicí napálil puk po plexiskle do útočné třetiny. Za branku už ale kotouč nedoputoval, spára tvrzeného skla jej nasměrovala přesně na branku Bena Bishopa.

Zaskočený americký gólman zkusil reagovat, rychle se v brance zkroutil a spadl na zadnici, puk ale před brankovou čárou zastavit nedokázal. Naštěstí pro Tampu, o necelou minutu později zpečetil výhru 6:4 gólem do prázdné branky Valtteri Filppula.

VIDEO: Podívejte se na neuvěřitelný gól z hole DeKeysera

Za Red Wings odchytal celý zápas Petr Mrázek a z 35 střel inkasoval pět gólů. "Je to výborný brankář a ví, že i dnes chytal výborně," pochválil českého gólmana a novou jedničku týmu Henrik Zetterberg.

Detroit v zápase vedl 2:0 a 3:1, jenže druhá polovina zápasu patřila jednoznačně domácím. Kontaktní gól na 2:3 šel na vrub Mrázka, který ve 34. minutě lacino pustil střelu Cedrica Paquettea z velkého úhlu. Ve třetí třetině pak strhli vedení na stranu Lightning Brian Boyle, Tyler Johnson a Alex Killorn.

Asistencí se na vítězství podílel i Ondřej Palát, který se navíc ve třetí třetině popral se švédským obráncem Jonathanem Ericssonem. Pětiminutový trest za bitku si z utkání odnesl také český obránce v dresu vítězů Andrej Šustr.

"Jeden z největších progresů, které jsme za dobu, co jsem u týmu, udělali, spočívá v klidu na střídačce. I dnes jsme byli navzdory nepříznivému skóre klidní a vědomi si naší síly. Cítili jsme, že hrajeme dobře, takže jsme to jen pokračovali a čím dál více tlačili. Já jsem spokojený," lebedil si po utkání na tiskovce kouč Tampy Jon Cooper.

Další zápas čeká Tampu v noci ze soboty na neděli, kdy v domácím prostředí přivítá New Jersey.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud