31. října 2016 • 19:26

Frk se v Carolině neprosadil. Buď změní tým nebo zamíří na farmu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Martin Frk si nevybojoval místo v sestavě Caroliny a vedení Hurricanes se jej rozhodlo nabídnout ostatním klubům. Pokud si jej nikdo z listiny volných hráčů nevybere, přesune se na farmu do nižší AHL. Rodák z Pelhřimova je tak vedle Ondřeje Pavelce a bratrů Michálků dalším hráčem, se kterým jeho klub už nepočítá.



Třiadvacetiletého karlovarského odchovance získala Carolina na začátku měsíce také z listiny volných hráčů, kam jej zařadil Detroit. Za Hurikány však Frk odehrál jen dva zápasy, ve kterých se bodově neprosadil. Teď se navíc do hry vrací obránce Ryan Murphy, proto se vedení klubu rozhodlo poslat českého hokejistu na farmu. Potřebuje totiž místo na soupisce.

Podle pravidel NHL však musí být český útočník, kterému po sezoně končí tříletá nováčkovská smlouva, před každým přesunem do AHL zařazen na listinu volných hráčů. Není tak vyloučeno, že opět změní klub. V přípravě na sezonu se mu totiž dařilo a ve čtyřech zápasech za Detroit si připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci.

Do zámoří odešel Frk z Karlových Varů před šesti lety a tři roky působil v juniorské QMJHL v Halifaxu, s nímž v sezoně 2012/13 získal Memorial Cup. Poté pendloval mezi farmami v Grand Rapids v AHL a Toledem v ECHL.

Teprve v uplynulé sezoně se ale Frk definitivně prosadil do sestavy Grand Rapids a s 27 góly se stal druhým nejlepším střelcem týmu. V 67 duelech zaznamenal 44 bodů, ve čtyřech utkáních play off přidal gól a tři přihrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud