2. listopadu 2016 • 12:20

Jak si vedou letní posily Floridy? Levná kvalita a drahé rozpaky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak se daří letním posilám Floridy?Jak se daří letním posilám Floridy?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Hokejová Florida přes léto hodně promíchala svou soupisku a přivedla plno nových tváří, za které utratila miliony dolarů. Cílem bylo překročit dubnové první kolo play off a putovat kam až to jen půjde. Jenže mužstvo si zatím v NHL sedá a ty nejdražší posily své místo v sestavě hledají. Naopak ty levné předvádí víc, než se čekalo. Přesto mají teď Panthers za sebou čtyři porážky z posledních pěti utkání... Jak si tedy vedou noví borci kolem Jaromíra Jágra?

  • Jason Demers, obránce

    Jason DemersFoto ČTK/AP

    Smlouva: 5 let, 22,5 milionu dolarů
    Body: 3 (0+3)
    +/-: - 3
    Čas na ledě: 19:35

    Nebude tohle pověstný zajíc v pytli? Demers má za sebou osm sezon v NHL, jen jednou překonal třicetibodovou hranici a ani poslední rok v Dallasu nijak nezářil. Je šikovným zadákem do druhé formace, ale trochu překvapilo, když mu Florida předložila takhle tučný kontrakt. V týmu je na dně ve statistice +/- a už několikrát chyboval. Musí zabrat.

  • Jonathan Marchessault, útočník

    Jonathan MarchessaultFoto ČTK/AP

    Smlouva: 2 roky, 1,5 milionu dolarů
    Body: 11 (6+5)
    +/-: + 6
    Čas na ledě: 18:06

    Na draftu ho nikdo nechtěl, v Columbusu se neprosadil, v Tampě neměl pořádné místo na soupisce a do této sezony dal v NHL jen 8 branek. Kdyby se před sezonou nezranil Jonathan Huberdeau těžko říct, jakou roli by v týmu dostal. Teď hraje v první formaci s Jágrem a Aleksandrem Barkovem, naskakuje do přesilovek, je nejproduktivnějším hráčem mužstva a také třetí největší hvězdou měsíce října v NHL. Jak dlouho mu vydrží forma?

  • Jared McCann, útočník

    Jared McCannFoto Profimedia

    Smlouva: 2 roky, 1,7 milionu dolarů
    Body: 0
    +/-: 0
    Čas na ledě: 10:01

    Nenápadný je nepřesné slovo. McCann je zatím spíš neviditelný. Florida získala čtyřiadvacítku draftu 2014 během trejdu s Vancouverem a zatím úplně neví, jak si s mladým křídlem poradit. V sestavě se zdá trochu ztracený a je na zvážení, jestli by pro něj hra v AHL nebyla vhodnější a nepomohla mu v rozvoji. Teď strádá.

  • Colton Sceviour, útočník

    Colton SceviourFoto ČTK/AP

    Smlouva: 2 roky, 1,9 milionu dolarů
    Body: 7 (5+2)
    +/-: + 1
    Čas na ledě: 14:37

    Z Dallasu přišel jako výpomoc pro oslabení a vítaná posila pro vypjaté závěry náročných utkání. Asi nikdo nečekal, že po prvním měsíci bude druhým nejlepším střelcem a zároveň i druhým nejproduktinějším hráčem týmu. Hodně mu pomohl hattrick do sítě Detroitu, ale odvádí i poctivou práci tam, kde má. Dvě branky z pěti vstřelil ve vlastním oslabení. Dá se jedině pochválit.

  • Keith Yandle, obránce

    Keith YandleFoto Reuters / Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

    Smlouva: 7 let, 44,45 milionu dolarů
    Body: 4 (0+4)
    +/-: + 2
    Čas na ledě: 23:12

    Není vyloženým zklamáním, ale potřebuje se zvednout. Florida ho najala jako dispečera přesilových her, ale on se zatím netrefil ani jednou (v týmu je nejlepší s 33 střelami na bránu) a Panthers v početních výhodách pomohl jedinou nahrávkou. Přitom v předchozích letech patřil mezi nejproduktivnější beky NHL... Ale je mu čerstvých třicet, na rychlosti neztráci, až se rozjede Florida, rozjede se i on. Tahle investice se ještě vyplatí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud