2. listopadu 2016 • 16:36

Zacha už v New Jersey přesvědčil. Nepustí ho zpátky k juniorům

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na gól zatím čeká, ale to nevadí. To není ukazatel. Český útočník Pavel Zacha už New Jersey přesvědčil o svých kvalitách a trenér John Hynes tak mohl žurnalistům oznámit, že zůstává. Už žádná cestu mezi juniory do OHL, další rozvoj nadějného talentu už bude pod taktovkou Devils.



V osmi utkáních si Zacha zatím připsal tři nahrávky. Jeho místo je střídavě ve třetí a první formaci, kde okoukává hokejové finesy od jedničky draftu z roku 2010 Taylora Halla, který do týmu přišel v létě z Edmontonu.

Čtyřiadvacetiletý mistr světa z let 2015 a 2016 už také upustil pár lichotivých vět na adresu rodáka z Brna. „Na svůj věk je velký a silný. Navíc je skvělý na vhazování, přitom to chvíli trvá, než se zrovna na tomto místě můžete na hráče spolehnout," chválil před pár dny pro NJ.com majitel 335 bodů z nejlepší soutěže světa.

Liga je navíc mladíkům v současnosti nakloněná a Zacha je v tuto chvíli největší teenagerský klenot mužstva. U Devils už přesvědčil. „Víme, že je tu devítizápasová hranice, po které se mu rozběhne první rok nováčkovského kontraktu, ale už nám dokázal, co umí," sdělil kouč.

Příjemné zprávy pro juniorského reprezentanta. Ale samozřejmě je tu mnohé, na čem je třeba zapracovat. Potíž je (a v průběhu sezony ještě bude) především s narůstajícím množstvím zápasů a dlouhým a náročným ligovým programem. Je tedy třeba vylepšit rozložení energie a výdrž. Hlavně v zápasech, které hrají týmy ve dvou dnech v řadě.

Body si u svých spoluhráčů navíc získává i dospěláckým vzhledem. Mezi chlapecky vyhlížejícími borci jako jsou Auston Matthews či Jimmy Vesey vypadá se svou vousatou tváří a téměř metrákem živé váhy jako opravdický chlap.

„Je skvělý, navíc se pořád na něco vyptává a chce se učit," oceňuje opora týmu Adam Henrique. „Už má důvěru trenérů i nás hráčů," dodal.

Pavel Zacha se snaží bránit beka Victora Hedmana
Pavel Zacha se snaží bránit beka Victora Hedmana

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud