4. listopadu 2016 • 10:40

Prostě Jágr! Veterán okouzlil svou akcí zámoří a přepisoval tabulky

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znáte ho, srdcaře a klubistu! Jaromír Jágr staví nepoměrně výš vítězství Floridy, než své osobní statistiky. V nočním šturmu s New Jersey ale lapil obě mušky, Panthers vyhráli navzdory premiérové trefě Pavla Zachy v NHL 4:3 v prodloužení, 44letý český útočník předvedl ve třetí periodě úžasnou akci, která předcházela gólu Vincenta Trochecka.



Jágr se přihrávkou zlepšil v sezoně na pět kanadských bodů, jednou přesně pálil, čtyřikrát ukázal přehled při delegování kotouče svým parťákům. A zatím poslední "áčko" proti Devils v nočním duelu v BB&T Center ? Skvost!

Nejstarší borec v soutěži naskočil na led ze střídačky, převzal puk na modré čáře, proskočil mezi dvěma protihráči a naservíroval puk před prázdnou klec Vincentu Trocheckovi. Ten bez problémů zakončil, Floridy vedla 15 minut před koncem 3:1.

VIDEO: Podívejte se na úžasnou akci Jaromíra Jágra

"To je prostě Jaromír Jágr. Pořád na to má," smál se Trocheck, který v poslední minutě prodloužení skóroval znovu a rozhodl o výhře 4:3, průniku čtyřiačtyřicetiletého spoluhráče, který nastoupil k 1640. utkání v soutěži. V této statistice Jágr přeskočil Davea Andreyuchuka a osamostatnil se na šesté příčce historického pořadí.

Počet odehraných utkání v NHL

1. Gordie Howe - 1767
2. Mark Messier - 1756
3. Ron Francis - 1731
4. Mark Recchi - 1652
5. Chris Chelios - 1651
6. Jaromír Jágr - 1640
7. Dave Andreychuk - 1639
9. Scott Stevens - 1635

"Trocheck byl úžasný po celý zápas, tvrdě makal, je to neuvěřitelně komplexní hráč. Je strašná zábava ho sledovat, ta gólová souhra s Jágrem byla neuvěřitelná," ocenil autora dvou branek a první hvězdu utkání brankář James Reimer, autor 31 zákroků.

20 sekund po Trocheckovi snížil P.A. Parenteau a poté přišla velká chvíle Pavla Zachy. Talent českého hokeje, který skóroval v desátém startu v NHL, dostal po průniku Beaua Bennetta přihrávku mezi kruhy a nekompromisní ranou do horní části branky vyrovnal.

"Byl to můj první gól v NHL, nikdy na něj nezapomenu. V momentě, kdy jsem dal na 3:3, to bylo úžasné. Cítil bych se teď ale mnohem lépe, kdybychom vyhráli. Doufám, že příště už to pomůže k vítězství," uvedl Zacha, šestka loňského draftu.

V příštích zápasech se v noci ze soboty na neděli Devils utkají v Tampě s Lightning a Florida pojede do Washingtonu.

VIDEO: Podívejte se na vítězný gól Vincenta Trochecka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud