27. prosince 2016 • 11:57

Messier exkluzivně o Jágrovi: Byli jsme jiní, spojila nás láska k hokeji

Autor: pab, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pěkných pár let se Mark Messier slunil na druhé pozici v historickém bodování NHL. Jen jeho bývalý spoluhráč Wayne Gretzky dokázal v nejslavnější hokejové soutěži na světě nasbírat více bodů. Jenže minulý týden Messiera sesadil Jaromír Jágr a rázem 1887 bodů stačí "pouze" na třetí místo. O kolik bodů mu ještě český hokejista uteče? Messier se o všem rozpovídal v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport.



Když řízný Kanaďan v roce 2004 končil kariéru, bylo mu 43 let. Krásný věk pro profesionálního hokejistu, už na tehdejší dobu lehce netradiční. Jágrovi je ještě o rok víc a v této době, kdy třicátníci mají v NHL potíž najít pořádnou práci, se tedy jeví jako naprostý unikát.

„Budu mu fandit, aby vydržel co nejdéle a aby se mu dařilo. Uvidíme, co z toho ještě vzejde. Nechci předpovídat. Jenom mu přeju, aby si hokej dál užíval, jak dlouho bude moct. Když vidím Jaromíra, je ohromné, s jakým zápalem a jak neúnavně se pořád žene za každým pukem a bojuje o něj," vysvětloval šestinásobný vítěz Stanley Cupu v telefonickém rozhovoru pro Sport.

Messier a Jágr se tedy prohodili v historické tabulce. Tihle dva nějakou dobu dokonce sdíleli společně šatnu týmu New York Rangers, ale o hokejové podobě obou hráčů nemůže být řeč. Každý hokej hrál a viděl úplně jinak.

„Vždycky je těžké srovnávat kohokoli s kýmkoli. Sám to nedělám. Měli jsme oba rozdílné pojetí hry, každý jsme se snažili vést tým jinak. Co nás ale spojuje, to je láska k hokeji, touha vyniknout, bojovat a vyhrávat. Bez toho to nejde. To myslím, že máme společné," myslí si legendární útočník.

CELÝ ROZHOVOR S MARKEM MESSIEREM SI PŘEČTĚTE V ÚTERNÍM DENÍKU SPORT

Mark Messier poskytl deníku Sport exkluzivní rozhovorFoto iSport.cz

Elektronickou verzi deníku Sport čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud