7. ledna 2017 • 04:10

Večer pro legendu. Florida slavila Jágrovo jubileum, ten přidal nahrávku

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbožňují ho, o tom není pochyb. Mládí, to je budoucnost týmu, ale jeden veterán má na Floridě přece jen jinou pozici, než všichni ostatní. A Panthers si ho váží. Jaromír Jágr těsně před Vánoci dokázal přeskočit Marka Messiera v historické tabulce kanadského bodování a klub mu na 6. ledna připravil speciální večer. Večer Jaromíra Jágra. Jako host přijel Nashville a Florida ho i díky asistenci českého hokejisty porazila 2:1.



Prvních deset tisíc fanoušků obdrželo speciální jágrovské tričko, na kostce se přehrávaly branky legendárního hokejisty a spoluhráči často uznale poklepávali hokejkami o mantinel. V hledišti visely české vlajky i transparenty, které hlásily rekordní čísla, kamera si Jágra vybírala ještě častěji, než normálně. Zkrátka pozornosti měl více, než obvykle a bylo vidět, že domácí fanoušci jsou na svého barda pyšní. Několikrát mu věnovali potlesk vestoje.

Co se týká hokeje, o žádnou velkou podívanou v pátek zrovna nešlo. Oba týmy přece jen postrádaly několik klíčových hráčů (Barkov, Huberdeau, Luongo – Neal, Subban) a jejich sezony se úplně podle představ nevyvíjí. Predators navíc hráli den předtím v Tampě a únava na nich byla především na začátku zápasu vidět. I díky rychlé brance Panthers ze 3. minuty utkání.

Jaromír Jágr nastoupil v první formaci s Vincentem Trocheckem a Jonathanem Marchessaultem, ale v zápase se nejprve dvakrát prezentoval dvouminutovým trestem, kterým svůj letošní součet posunul na 34 trestných minut a je tedy třetím nejtrestanějším hráčem klubu.

Unylá bitva pokračovala i ve druhé třetině. Predators si až ve 31. minutě připsali první pořádnou šanci v zápase, to už Panthers postrádali zraněného forvarda Nicka Bjugstada a mezera na jejich soupisce se tak ještě prohloubila. Ze sedačky tak domácí kromě záběrů na Jágra zvedly tak možná tři rvačky, ve kterých ale domácí borci dostali dvakrát od hostujícího Austina Watsona pokaždé naloženo a výhru slavil i Mike Fisher.

Chcete se osobně setkat s Jágrem a vidět ho v NHL? Hrajte Sazka Fantasy!

Sazka Fantasy Sazka FantasyFoto Koláž iSport.cz

Panthers se v zápase nechávali tak dlouho posílat sudími na trestnou lavici, až toho hosté vyučili. Trest Demerse ještě sice Florida ubránila, ale jeho nepovedené střídání po návratu z lavice hanby, které znamenalo nájezd 2 na 1, už ne. A Craig Smith ve 46. minutě vyrovnal.

Pak přišla chvíle, kdy se do statistik zapsal kladným způsobem i hrdina pátečního večera. V 51. minutě využil nejistých výkonů brankáře Juuseho Saarose drobný forvard Jonathan Marchessault a za asistence Jágra nahozením od mantinelu rozhodl zápas.

Nashville už se na odpověď nezmohl, zápas měl happy-end.

VIDEO: Vítězný gól, na který přihrál i Jágr

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Floridy s Nashvillem

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 1. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
2:1
ONLINE
7. ledna
01:30
Nashville Predators
Nashville Predators
Góly

Domácí: 02:24. McKegg, 50:07. Marchessault

Hosté: 45:03. C. Smith

Sestavy

Domácí: Reimer (Luongo) – Demers, Yandle, Ekblad (A), Matheson, Kindl, Pysyk – Jágr, Trocheck, Marchessault – R. Smith, Bjugstad, J. Jokinen (A) – Sceviour, Sgarbossa, McCann – P. Thompson, MacKenzie (C), McKegg.

Hosté: Saros (Rinne) – Ellis (A), Josi (A), Irwin, Ekholm, Bitetto, Y. Weber – Fiala, Johansen, Forsberg – Sissons, Fisher (C), Watson – C. Wilson, Kameněv, Järnkrok – C. Smith, Ribeiro, Zolnierczyk.

Rozhodčí

Hebert, Pollock – Barton, Devorski

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

14 003 diváků

Greg McKegg otevřel skóre zápasu už ve třetí minutě
Greg McKegg otevřel skóre zápasu už ve třetí minutě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud