8. února 2017 • 17:15

Havlát oznámil definitivní konec: Nejsem naštvaný, udělal jsem vše

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Martin Havlát ukončil kariéru. Pokus o návrat v brněnské Kometě kvůli dalšímu zranění nevyšel a pětatřicetiletý hráč se rozhodl s hokejem definitivně skončit. „Nejsem kvůli tomu naštvaný, jen šťastný, že jsem udělal vše, co jsem mohl,“ napsal na stránkách asociace hráčů NHL. V zámořské lize strávil 14 sezon, s českou reprezentací získal titul mistra světa v roce 2000 v ruském Petrohradě, tentýž rok bral zlato i na MS do dvaceti let. 



Pětatřicetiletý Havlát odehrál 790 zápasů v NHL, v níž od roku 2000 hájil barvy Ottawy, Chicaga, Minnesoty, San Jose, New Jersey a St. Louis. Právě v týmu Blues odehrál v listopadu 2015 své poslední utkání v kariéře. Působení v St. Louis po pouhých dvou zápasech vzdal kvůli přetrvávající bolesti třísel.

Poslední pokus o restart kariéry uskutečnil Havlát v Brně, kde hokejově vyrůstal. Od loňského prosince trénoval s Kometou, ale v týdnu před plánovaným startem v extralize koncem ledna se znovu ozvala bolest třísel.

Havlát trénuje s Kometou! Chtěl bych ještě hrát před tátou, přeje si
Video se připravuje ...

"Když se to stalo, věděl jsem, že si to konečně musím přiznat: s hokejem je konec," uvedl Havlát na webu NHLPA.

Velký talent českého hokeje Havlát se v roce 2000 stal nejprve juniorským mistrem světa a další zlato získal o několik měsíců později i na seniorském šampionátu v Petrohradu. V roce 2011 si ještě odvezl bronz z mistrovství světa na Slovensku. Zahrál si také na olympijských hrách v Salt Lake City 2002 a ve Vancouveru 2010.

Martin Havlát měl o své kariéře jasno už jako dítě...
Martin Havlát měl o své kariéře jasno už jako dítě...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud