Jan Barák
1. března 2017 • 09:19

Jágr skóroval a má další rekord. Výkon Floridy ale ostře kritizoval

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

S nadsázkou řečeno, když se Jaromír Jágr napije z lahve - rekord. Vklouzne do bruslí a vyjede na led - další šance překonat milníky. NHL přímo obcuje se statistikami a 45letý český forvard jí svou trvanlivostí, v noci proti Carolině (výhra 3:2 po nájezdech) odehrál své 1691. utkání za mořem, nahrává. Díky otevíracímu gólu duelu se Jágr stal teprve třetím hráčem v historii NHL, který po 45. narozeninách dal alespoň dvě branky. Super počin, ze kterého ale moc radosti neměl.



"První třetinu jsme hráli výborně, měl jsem z ní velmi dobrý pocit. Ale pak jsme asi získali dojem, že je po těch dvaceti minutách hotovo, že je po utkání. Přenechali jsme jim momentum zápasu, oni se postupně zlepšovali a začali dávat góly," zlobil se Jágr v rozhovoru pro NHL.com.

Měl pravdu, do první periody vlétli Panthers jako skutečné šelmy. Hurricanes drásali aktivním forčekem, přestříleli je 11:3 a díky gólům Jágra, pro kterého šlo o dvanáctý zásah v sezoně, a Vincenta Trochecka vedli po zásluze 2:0.

Po Wayneu Gretzkym s 1903 kanadskými body druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se prosadil při přesilové hře ve 13. minutě, která byla nařízena za příliš mnoho hráčů Caroliny na ledě. Puk Jágrovi úžasně naservíroval Jonathan Huberdeau.

VIDEO: Podívejte se na gól Jaromíra Jágra z přesilové hry

Pár desítek vteřin předtím, než kladenský odchovanec otevřel skóre a vstřelil svou druhou branku po 45. narozeninách z 15. února, což předtím dokázali pouze Gordie Howe a Chris Chelios, měl velkou šanci. Pravý beton brankáře Cama Warda ale puk do sítě nepustil.

Na stránkách NHL byla tato stopka vyhlášena zákrokem utkání. Důležitý druhý bod a vítězství 3:2 vystřelili Panthers v samostatných nájezdech Aleksandr Barkov a Huberdeau.

VIDEO: Podívejte se, jak Ward vyčapal Jágra

"Na konci utkání jsem byl opravdu rád, že máme alespoň jeden bod. Za to, co jsme předvedli ve druhé a třetí třetině, bychom si nezasloužili žádný. Musíme se z tohoto utkání poučit, hrát jen dvacet minut se v NHL opravdu nedá," apeloval po duelu Jágr.

Důležitým faktorem při výhře byl i brankář Floridy Roberto Luongo, který se představil teprve ve třetím zápase z posledních sedmi. Více šancí dostával náhradník James Reimer.

"Strašně důležité dva body pro náš klub. Prohráli jsme předtím tři utkání doma, což bylo pro fanoušky nepřípustné, teď jsme trošku napravili dojem. Nebyla to úplně krásná podívaná, ale úkol jsme splnili a v nájezdech vstřelili parádní góly," těšilo kanadského gólmana, se kterým souhlasil i šéf střídačky Panthers Tom Rowe.

"Bylo to hodně upracované, na venkovním tripu, kde jsme vyhráli pětkrát v řadě, jsme hráli neuvěřitelně, jednoduchý účinný hokej. Pak jsme od něj z nějakého důvodu upustili a začali zbytečně riskovat. Pokud chceme být v play off, musíme se k tomu vrátit a být chytří, což jsme dnes s Carolinou úplně nebyli."

Další duel čeká o play off rvoucí se Floridu v noci ze čtvrtka na pátek ve Philadelphii.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Florida vs. Carolina

V penaltovém rozstřelu zařídili triumf Floridy Aleksander Barkov
V penaltovém rozstřelu zařídili triumf Floridy Aleksander Barkov

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud