13. června 2017 • 09:51

Nový kouč Floridy promluvil o Jágrovi: Mám problém vstávat a on pořád hraje

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli prý ještě chvíli čekat a vybírat, ale Bob Boughner udělal takový dojem, že vedení Floridy ukončilo fázi váhání a z bývalého obránce udělalo na příští čtyři roky nového trenéra. Do nového působiště prý dorazil příkladně nachystaný. „Chtěl jsem se ujistit, že na tuhle pozici nedorazím nepřipravený," řekl muž, který není ani o rok starší než Jaromír Jágr a v NHL zaujme pozici hlavního trenéra poprvé.



Kdo si pamatuje Boughnera ještě z dob jeho aktivní kariéry (NHL hrál mezi lety 1995-2006) tak ví, že šlo o pořádně houževnatého bojovníka, který nikdy neustoupil před žádným soubojem. Se stejným zápalem se také vrhnul do boje o pozici hlavního kouče v NHL a generálního manažera Floridy Dalea Tallona si tím úplně získal.

Tallon přiznal, že se pro Boughnerův zápal velmi rychle nadchl a z patnácti kandidátů, které potkal osobně a šesti, které zpovídal telefonicky, byl Boughner prostě nejlepší. „Za plno let práce v tomto oboru jsem mnoho trenérů potkal, zpovídal a vyrazil, ale tohle jsem ještě neviděl. Nikdo nikdy ještě nebyl takhle připravený," přiznal v rozhovoru pro Sun-Sentinel.

S aktivní kariérou Boughner skončil v Coloradu v roce 2006, ale už tehdy vlastnil tým OHL Windsor Spitfires. V ročníku 2010/11 si krátce zkusil pozici asistenta trenéra v Columbusu a na tu pak navázal v uplynulých dvou letech v San Jose. Poctivě se připravoval na další krok a když viděl šanci u Panthers, zakousl se a nepustil.

„Moje žena mě často potkala ve dvě hodiny ráno u počítače, kde jsem o Floridě studoval cokoliv, co se dalo. Chtěl jsem o té organizaci vědět absolutně všechno, od personálu až po management a majitele. I díky tomu se teď cítím na tomhle místě tak jistě," řekl během tiskové konference při svém zvolení.

To, že Boughner nemá v NHL zkušenosti z pozice hlavního kouče, prý nebylo pro Tallona měřítkem. Za šestačtyřicetiletým rodákem z kanadského Ontaria stojí i tak mnoho kvalitní práce. „Sám jsem NHL hrál, v OHL jsem byl majitelem klubu i jeho trenérem. Tuhle ligu a tuhle hru znám, jsem připraven," dodal.

Tým Windsoru dvakrát dovedl v OHL k vítězství v Memorial Cupu, se San Jose se zase dostal do finále Stanley Cupu. Sharks, kde měl na starost obránce, v předchozím ročníku pod jeho dohledem skončili pátí s nejnižším počtem obdržených branek.

Skvělé recenze navíc dostal také od současného kapitána mužstva Dereka MacKenzieho, který pod ním nastupoval v Columbusu a tak trochu také od Aarona Ekblada. Ten totiž kdysi byl velmi dobrým přítelem Boughnerova syna Bradyho a mladého beka Panthers v dobách hraní v Coloradu několikrát vzal do klubové šatny.

Sympaťák v šatně býval ale ostrým hochem na ledě. V osmi z deseti sezon NHL nasbíral přes sto trestných minut a celkem 111krát se zvládl poprat. I proto přezdívka Boogeyman, tedy něco jako bubák.

Celkem 216 minut také získal během 69 utkání v barvách Pittsburghu mezi lety 2000 a 2001. Tam strávil jeden a půl sezony, na dresu nosil "áčko" a v šatně nastupoval s Jaromírem Jágrem . Ten je teď sice volným hráčem, šance, že s Panthers podepíše je ale dost velká.

A co říká Boughner na to, že on už má za sebou dvanáct let práce v saku a jeho bývalý parťák, který byl na draftu jen o rok později, stále válí v NHL? „Já mám někdy problém ráno vstát z postele a on stále hraje. Nechápu to," kroutil jen hlavou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud