Adam Lacek
2. srpna 2017 • 14:53

Pastrňákova smlouva vázne. Neudělali jsme pokrok, hlásí GM Bostonu

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jisté, že půjde o miliony. David Pastrňák podepíše životní kontrakt. Boston si ho cení, vidí v něm budoucí hlavní tvář organizace. Jenže smlouva? Zatím nikde. „Jsme stále ve stejném stavu, ve fázi čekání. Neudělali jsme takový pokrok, jaký jsme chtěli,“ nechal se v pondělí slyšet Don Sweeney, generální manažer Bruins.



Ryan Spooner, Austin Czarnik, Malcolm Subban, Zane McIntyre. Všichni chránění hráči, se kterými se už Boston na podmínkách nových smluv dohodl. Nyní zbývá podepsat jen Davida Pastrňáka. Na českého šikulu jistě čeká pohádkový kontrakt. Prostor pod platovým stropem mají Medvědi přes 10 milionů, místa je tedy dost.

Jenže podpis stále nikde. Doba dohadování je už dlouhá. „Samozřejmě chci mít brzy jasno,“ pronesl Pastrňák už na začátku června v rozhovoru pro iSport.cz. Zároveň ale věděl, že se dohady mohou protáhnout. „Takové věci nechcete nikdy uspěchat, přeci jenom je to smlouva na dlouhé období. A taková dohoda se neupeče ze dne na den.“

David Pastrňák má za sebou životní sezonu v Bostonu
David Pastrňák má za sebou životní sezonu v Bostonu

A to se přesně potvrdilo. Ještě dva měsíce od červnového rozhovoru nemá český útočník jasno. Mezitím toho stihl opravdu hodně. S parťáky z reprezentace zamířil na víkend k Máchovu jezeru, se švédskými kamarády zase do Chorvatska a poslední dny tráví v Číně, kde společně se spoluhráči propaguje organizaci Bruins. Ještě předtím se i bez smlouvy zúčastnil mistrovství světa v Paříži, kde byl nejproduktivnějším hráčem českého týmu.

O aktuálním stavu ohledně Pastrňákovy smlouvy promluvil generální manažer Don Sweeney v pondělí, kde novinářům oznamoval odvolání farmářského trenéra Jaye Leache. „Jsme stále ve stejném stavu, jako když jste se mě ptali naposledy, ve fázi čekání. Neudělali jsme ale takový pokrok, jaký jsme chtěli. Máme ale ještě spoustu času a příležitostí, abychom mohli pokračovat v rozhovorech, a najít řešení.“

O protahování dohody promluvil pro deník Blesk i hráčův agent Aleš Volek. „Velké kontrakty se někdy vlečou. My chceme něco, oni nabízejí něco. A není to úplně stejný.“ Podle informací ze zámoří se požadavky Pastrňáka a vedení klubu liší zhruba o necelé dva miliony dolarů. „Boston náš návrh zná,“ jasně dodal Volek.

Věčný pohodář Pastrňák si z vysoké smlouvy nicméně nedělá velkou hlavu. Většinu záležitostí za něj nyní řeší agent. „Všechno má svůj čas. Já jsem si svou práci udělal, teď je to na manažerech a vedení, aby se domluvili. Doufejme, že se shodneme na něčem, z čeho budou obě strany spokojené, a já se s radostí vrátím do Bostonu,“ hlásil.

Na dohodu mají Pastrňák a Boston stále dostatek času, nová sezona NHL startuje až 4. října.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud