Ondřej Kuchař
7. září 2017 • 15:00

Ambice i naděje. Jaká je pozice českých brankářů před startem NHL?

Autor: Ondřej Kuchař, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo z českých gólmanů zanechá v nové sezoně NHL nejvýraznější stopu?Kdo z českých gólmanů zanechá v nové sezoně NHL nejvýraznější stopu?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Nový ročník NHL startuje za necelý měsíc a promluví do něj i čeští gólmani. Nějvětšími jmény jsou Petr Mrázek, Ondřej Pavelec a Michal Neuvirth, o minuty v nejlepší lize světa se ale mohou přihlásit i David Rittich, Marek Langhamer a další. Jaká je tedy pozice český mužů s maskou před blížícím se ročníkem 2017/18?

  • Michal Neuvirth, Philadelphia, 29 let

    Michal NeuvirthFoto Profimedia.cz

    Plat: 2,5 milionu dolarů
    Konkurenti: Brian Elliott, Anthony Stolarz

    Za posledních šest let v NHL nikdy nezvládl odchytat ani polovinu sezony. Na vině v drtivé většině případů nebyla jeho výkonnost, ale zdravotní trable. Vedení Philadelphie přesto Michalu Neuvirthovi věří. On sám pak chce konečně dokázat, že má na to být jedničkou, která tým podrží a třeba dotáhne do play off. „Už nechci další špatnou sezonu. Chci ukázat, že jsem ten pravý chlap pro brankoviště Flyers,“ věří si 29letý gólman.

  • Petr Mrázek, Detroit, 25 let

    Petr MrázekFoto Profimedia.cz

    Plat: 4,15 milionu dolarů
    Konkurenti: Jimmy Howard, Jared Coreau

    Mizernější sezonu za mořem ještě nezažil. Chatrná obrana Red Wings ho často nechávala na holičkách, ale průměr přes tři inkasované branky na zápas prostě obhájit nejde. Byl ve svých výkonech velmi nestabilní. Vedení se nelíbil jeho suverénní, místy až namyšlený přístup. I proto ho nabídlo v rozšiřovacím draftu novicům z Las Vegas. Ti o něj ale nestáli. Po této sezoně mu bude končit smlouva. Pokud chce získat novou, potřebuje se vrátit do své super formy ze sezony 2015/16.

  • Ondřej Pavelec, NY Rangers, 30 let

    Ondřej PavelecFoto Profimedia.cz

    Plat: 1,3 milionu dolarů
    Konkurenti: Henrik Lundqvist, Alexandar Georgijev

    S tímhle borcem už se po loňské zpackané sezoně moc nepočítalo. Ve Winnipegu ho vyšoupli na druhou kolej. Začal na farmě, když už dostal šanci v NHL, nevedlo se mu. Pak přišlo zranění. Po psychicky těžkém ročníku měl dokonce myšlenky na konec kariéry. O to větším překvapením pak byla zpráva o dohodě s Rangers. Pokud bude Henrik Lundqvist zdravý, na post jedničky může Pavelec zapomenout. Dvacet zápasů by ale klidně odchytat mohl. Musí ukázat, že pořád umí vítězit.

  • Marek Langhamer, Arizona, 23 let

    Marek LanghamerFoto Profimedia.cz

    Plat: 660 tisíc dolarů v prvním týmu, 67 500 v AHL
    Konkurenti: Antti Raanta, Louis Domingue / Hunter Miska, Adin Hill

    V minulé sezoně se na pár minut objevil v dresu Arizony a odbyl si tak premiéru. Spíše ale pendloval mezi AHL a ECHL. U slabých Coyotes by ale šanci dostat mohl.

  • David Rittich, Calgary, 25 let

    David RittichFoto Twitter.com/@NHLFlames

    Plat: 725 tisíc dolarů v prvním týmu, 110 tisíc v AHL
    Konkurenti: Mike Smith, Eddie Läck / Jon Gillies, Tyler Parsons

    Taky Rittich si na konci základní části zkusil na 20 minut slavnou ligu. Z deseti střel San Jose pustil jedinou. Na farmě v AHL si jinak vedl skvěle. Další starty přijdou.

  • Vítek Vaněček, Washington, 21 let

    Vítek VaněčekFoto facebook.com/TheHersheyBears

    Plat: 700 tisíc dolarů v prvním týmu, 70 tisíc v AHL
    Konkurenti: Braden Holtby, Philipp Grubauer / Pheonix Copley, Adam Carlson

    Na farmě Capitals v Hershey byl v uplynulém ročníku jedničkou. Pokud své kvality potvrdí i v další sezoně, mohl by nakouknout nahoru. Přes duo Holtby – Grubauer to ale bude mít těžké.

  • Daniel Vladař, Boston, 20 let

    Daniel VladařFoto Profimedia.cz

    Plat: 650 tisíc dolarů v prvním týmu, 70 tisíc v AHL
    Konkurenti: Tuukka Rask, Anton Chudobin / Malcolm Subban, Zane McIntyre

    Za záložní tým Bruins v Providence naskočil do osmi zápasů. A obstál. Jinak toho ale moc neodchytal. Konkurenci má velkou. Pokud dostane šanci, musí ji chytit a nepustit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud