15. září 2017 • 04:40

Předpověď draftu NHL 2018: Vláda švédských obránců a Zadina sedmý

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z nejuznávanějších kanadských hokejových novinářů Bob McKenzie s předstihem sestavil žebříček elitní dvacítky mladíků pro draft NHL 2018. Vyhrát by měl švédský bek Rasmus Dahlin. Český favorit na první kolo Filip Zadina by podle něj mohl být vybrán jako sedmý v pořadí. V jiných odhadech je však 17letý útočník dokonce na třetím místě!



V červnu 2018 bude hostit aréna American Airlines Center, aréna Dallasu Stars, celkově 56. draft v historii NHL. Už nyní se ale tvoří žebříčky a odhady, v jakém pořadí kdo projde branou do vysněné ligy. Svůj ranking sestavil i proslulý kanadský expert Bob McKenzie. Stalo se tak na základě rozhovorů s deseti skauty různých klubů NHL.

Výsledek?

1. Rasmus Dahlin, obránce (Frolunda/Švédsko)
2. Adrej Švečnikov, útočník (Barrie/OHL)
3. Brady Tkachuk, útočník (Boston/NCAA)
4. Adam Boqvist, obránce (Brynas/Švédsko)
… na 7. místě pak byl Filip Zadina.

Jak se loni žebříčky expertů lišily už od prvního místa, nyní se zatím zdá, že vítěz by měl být jasný. Snad všichni a agentury vidí jako krále Švéda Rasmuse Dahlina. Obránce ročníku 2000 naskočil už v šestnácti letech v dresu Frolundy do Elitserien a dostával na ledě velký prostor. „Nikdy jsem nehrál s lepším mladíkem,“ řekl na jeho adresu kapitán týmu Joel Lundqvist. Devět z deseti skautů NHL má Dahlina na lístku jako prvního.

Příští draft by měl vyhrát švédský bek Rasmus Dahlin. Příští draft by měl vyhrát švédský bek Rasmus Dahlin.Foto Profimedia.cz

Druhý by měl být Rus Andrej Švečnikov. Od třetího místa už se tipy liší. Někteří na něm vidí Američana Bradyho Tkachuka, jiní dalšího severského beka Adama Boqvista. V odhadech zámořské agentury Future Considerations je však na třetím fleku Filip Zadina.

Talentovaný rodák z Pardubic stráví rozhodující předdraftovou sezonu v kanadské juniorce v dresu Halifaxu Mooseheads. A krok by to měl být správný. Skautům bude den, co den na očích a prostoru taky dostane zřejmě víc, než jak by tomu bylo v Dynamu.

„Má obrovský talent. Je skvělým bruslařem, který má neobyčejnou schopnost tvořit hru i sám zakončovat akce,“ stojí v hodnocení McKenzieho na adresu Zadiny.

Pokud by byl Zadina opravdu tažen jako třetí v pořadí, stal by se nejlepším Čechem od roku 1999, kdy byl jedničkou Patrik Štefan. K tomu ale vede ještě pekelně dlouhá cesta. Vše bude záležet na tom, jak se mu povede rok v Kanadě.

Vysoko by se z dalších českých mladíků ještě mohli prokousat brankář Jakub Škarek, obránce Libor Zábranský nebo útočníci Kryštof Hrabík či Jakub Lauko.

Litvínov - Pardubice: Zadina překonal Januse a snížil stav utkání, 4:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud