15. října 2017 • 10:55

"Kovboj" Jágr má první bod i klobouk. Na elitní útok nejsem připravený, řekl

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkal se. Už na první pohled bylo znát, jak se Jaromíru Jágrovi ulevilo. Český útočník si ve třetím startu za Calgary připsal první kanadský bod, když asistencí přispěl k vítězství 5:2 na ledě Vancouveru. Legendární číslo 68 začalo znovu ve třetím útoku, ale během zápasu se několikrát objevilo v elitní formaci po boku Seana Monahana a Johnnyho Gaudreaua. „Oba jsou skvělí útočníci se spoustou talentu. Umí si poradit v souboji jeden na jednoho,“ chválil své mladé parťáky legendární útočník.



Calgary muselo před utkáním na ledě Canucks zapomenout na domácí selhání s Ottawou, které skončilo debaklem 0:6. Úvod nedělního duelu ve Vancouveru však zpočátku vypadal na další průšvih. „Před utkáním jsme mluvili o tom, že musíme být disciplinovaní, ale první třetinu nám to moc nevycházelo,“ usmíval se pro klubovou televizi Jaromír Jágr.

Věděl, o čem mluví. Jeho tým totiž během prvních 15 minut a 10 vteřin dostal pět menších trestů a hrál i zkrácené oslabení tří proti pěti. Všechny tresty ale ustál a dokonce ve dvanácté minutě ve vlastním oslabení udeřil, když se 100. ligovým gólem prosadil kapitán Mark Giordano.

„Dokázali jsme to ustát, pak už to bylo dobré. Naše úspěšná oslabení byla klíčem k úspěchu,“ řekl Jágr.  Calgary nakonec dokončilo utkání s devíti tresty, ale bez jediného inkasovaného gólu v oslabení. Ve vlastní přesilovce naopak trestalo, když skórovalo v čase 50:14.

VIDEO: Jágr si připsal první bod v dresu Calgary!

A to byla hvězdná chvíle Jaromíra Jágra, který si v útočném pásmu parádně narazil s Johnnym Gaudreauem, a ten zvýšil na 4:1 pro Flames. Český útočník se ale v elitní lajně s americkým technikem a Seanem Monahanem neobjevil jen při přesilových hrách. Všichni tři si zahráli několik střídání i při vyrovnaném počtu hráčů.

„Jsou skvělí útočníci se spoustou talentu, dokážou si vytvořit šance, ale hrají hodně minut. Ještě na to nejsem připravený,“ vysvětlil Jaromír Jágr zámořským novinářům, proč se s mladou dvojicí neobjevuje na ledě častěji.

V dalších dnech ale načerpá síly a trenér Glen Gulutzan věří, že bude spolupráce s mladými hokejisty pokračovat. „Zvládl dva zápasy za sebou dobře. Máme tu čtyři dny, zítra máme volno, takže potrénujeme a dáme se dohromady. Jágr vypadá pořád lépe a lépe.“

CELÝ SESTŘIH | Vancouver - Calgary 2:5. Jágr poprvé bodoval

Góly

Domácí: 17:44. Dorsett, 50:23. Boeser

Hosté: 11:37. Giordano, 30:57. Hamonic, 37:59. D. Hamilton, 50:14. J. Gaudreau, 51:14. D. Hamilton

Sestavy

Domácí: Markström (A. Nilsson) – B. Hutton, Ch. Tanev, Del Zotto, Gudbranson, D. Pouliot, Stecher – Bärtschi, Horvat, Boeser – D. Sedin, H. Sedin, Vanek – Gagner, Burmistrov, Eriksson – M. Granlund, B. Sutter, Dorsett.

Hosté: M. Smith (Läck) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Bartkowski, Stone – J. Gaudreau, Monahan, Lazar – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, S. Bennett, Jágr – T. Glass, F. Hamilton, Brouwer.

Rozhodčí

Hanson, Walsh – Gibbons, Rody

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

17 074 diváků

V kabině Calgary panuje po výhře dobrá nálada, u čehož nemůže chybět ani Jágr
V kabině Calgary panuje po výhře dobrá nálada, u čehož nemůže chybět ani Jágr

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud