18. října 2017 • 08:48

Nečas poprvé v NHL a hned proti McDavidovi. Hrál jsem špatně, řekl

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy viděl jenom ze střídačky, ale ten čtvrtý už byl jeho. Na ledě Edmontonu si odbyl premiéru v NHL český talent Martin Nečas z Caroliny a podpořil vítězství 5:3. V akci moc nebyl, kvůli množství vyloučení na obou stranách zapsal na ledě pouze 6 minut a 54 vteřin, do statistik se nezapsal a po utkání se zkritizoval. „Hrál jsem špatně," řekl reportérům.



Nečas má za sebou perné léto plné superlativů. Na svou adresu si vyslechl množství komplimentů ze všech stran a díky kombinaci dřiny a talentu získal místo v sestavě Hurricanes. V klubu si ho velmi váží, což potvrzuje i vtípek s jeho jménem zveřejněný na klubovém Twitteru před startem utkání.

V Edmontonu nebyl zrovna teplý a slunečný den, a tak v klubu nezapomněli připomenout český ekvivalent k ne zrovna pěknému dni. „Nečas znamená v překladu do češtiny ošklivé počasí," stálo pod snímkem z radaru, který zachycoval povětrnostní situaci v kanadském městě.

A Hurricanes skutečně přijeli trochu jako hurikán. V páté minutě vedli díky Teuvo Teräväinenovi už 2:0 a zapsali nejrychlejší podobný vstup do utkání od listopadu 1996, kdy stejným skóre vedli po 3 minutách a 42 vteřinách hry.

Po dvou třetinách ne ledě Oilers bylo v úterý skóre 3:1 pro hosty a v přestávce mezi třetinami zamířil Martin Nečas k mikrofonu, aby nabídl pocity muže, který si odbývá premiéru v NHL. Navíc tváří v tvář asi nejlepšímu hráči současnosti Connoru McDavidovi. „Naše přesilovky jsou o dost lepší než v předchozích utkáních," zhodnotil osmnáctiletý forvard a připomněl dva góly v početní výhodě z první části hry.

Reportér Mike Maniscalco byl také zvědavý, jak nováčkovi může na ledě mezi nejlepšími borci světa pomoci poslední sezona v Kometě Brno, kde čerpal znalotsti a zkušenosti od protřelého mazáka Martina Erata. „Řekl mi plno věcí a pomáhal mi, na ledě to ale musí člověk zjistit sám," řekl.

Oilers se v poslední části hry trochu sebrali, zápas díky prvním gólům Ryana Stromeho a Milana Lucice v sezoně ještě zdramatizovali, ale na body to znovu nestačilo. S jednou výhrou z pěti zápasů se jeden z černých koních sezony krčí na předposledním místě tabulky za zoufalou Arizonou.

Hurricanes v zápase táhl především lídr Jordan Staal, který nasbíral 4 body za jeden gól a tři asistence, ale ač byl kritický, vůbec špatně si nevedl ani Martin Nečas, který nastartoval utkání se Sebastianem Ahem a Eliasem Lindholmem.

„Nervózní jsem moc nebyl. Chtěl jsem jen hrát svou hru, ale to se mi nepovedlo. Hrál jsem špatně a na ledě jsem se necítil moc dobře," řekl Nečas pro NHL.com.

„Ale hlavní je, že máme dva body."

VIDEO: Sestřih utkání Edmonton - Carolina

Góly

Domácí: 37:11. Letestu, 45:03. R. Strome, 48:06. Lucic

Hosté: 00:20. T. Teräväinen, 04:53. T. Teräväinen, 18:40. E. Lindholm, 44:03. J. Staal, 50:36. Slavin

Sestavy

Domácí: Brossoit (Talbot) – A. Larsson, Klefbom, Auvitu, Russell, Gryba, Nurse – Yamamoto, McDavid (C), Maroon – R. Strome, Nugent-Hopkins, Lucic – Kassian, Letestu, Pakarinen – Khaira, Slepyšev, Malone – J. Jokinen.

Hosté: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (C), Hanifin, T. Carrick, H. Fleury – Williams, J. Staal (C), T. Teräväinen – D. Ryan, V. Rask, Skinner (A) – E. Lindholm, Nečas, Aho – Jooris, Krüger, Nordström.

Rozhodčí

Kowal T. (Can), Walsh I. (Usa)

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Martin Nečas v přípravném utkání proti Washingtonu
Martin Nečas v přípravném utkání proti Washingtonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud