20. října 2017 • 08:09

Od vlastní brány až do sítě! Pastrňák sólem kandiduje na gól sezony

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník NHL sice sotva odstartoval, ale tenhle gól se s jistotou zařadí mezi jeho nejhezčí! Má ho na svědomí David Pastrňák z Bostonu, který zaválel ve vítězném zápase proti Vancouveru (6:3) a zvedl diváky ze sedaček nevídaným sólem. Rozjel se zpoza vlastní brány a za pár vteřin byl puk v síti Canucks. Nádhera!



Trenér soupeře Travis Green jen stál na střídačce a pozoroval kostku nad ledem. Asi taky nemohl uvěřit, jaké sólo si proti jeho bráníci čtveřici český mladík dovolil. Pastrňák nabral rychlost za vlastní bránou, Markus Granlund na polovině hřiště neměl šanci, Alexader Burmistrov zůstal mimo dění, Michael Del Zotto ještě teď neví, jak ho sok objel a Ben Hutton už se po něm natahoval marně. Rázem byl puk v síti Anderse Nilssona a TD Garden hučela nadšením.

„Prostě jsem se rozjel a najednou koukám a je z toho souboj jeden na jednoho. Chtěl jsem projít skrz a pak už byl puk v bráně," popisoval s úsměvem na tváři český hokejista svou trefu, díky které Bruins vedli a byla mimo jiné první ze tří ve stejné početní výhodě.

Jak to? Boston a Vancouver se nemají v lásce od roku 2011, kdy Bruins v sedmi zápasech play off kanadský tým vyřadili a v napínavé sérii slavili Stanley Cup. V obou týmech je stále několik pamětníků a rivalita byla vidět i včera. Sudí rozdali celkem 65 trestných minut a hned v první třetině dvakrát padaly na led rukavice během pěstních soubojů.

VIDEO: Pastrňák a jeho nádherná trefa

Ten první se odehrál v 7. minutě, když hostující bek Erik Gudbranson tvrdě přimáčkl na mantinel Franka Vatrana a kromě rvačky dostal také pětiminutový trest za vražení na hrazení. A právě na něm Bruins postavili úspěch v zápase.

Prvním, kdo se trefil, byl v čase 9:03 právě Pastrňák. Na luxusní sólo navázal o 23 vteřin později svým druhým gólem v zápase nováček Anders Björk a na 4:1 zvýšil prvním gólem sezony český technik David Krejčí . Hosté už se z téhle nepříjemné herní pasáže nedokázali vyhrabat.

„S pukem to umí a jejich přesilovka fungovala skvěle. Však jste viděli, jaké dávali hezké góly. Pro nás to bude vždycky těžké, když si necháme vstřelit tolik branek ve vlastním oslabení," mračil se po zápase kapitán hostí Henrik Sedin.

Dlouholetý švédský lídr Vancouveru byl v úterý svědkem galapředstavení útočníka Patrice Bergerona. Ten se po zranění představil v prvním zápase sezony a hned zazářil brankou a třemi nahrávkami. To všechno ve svém 900. utkání v NHL.

„Cítil jsem se dobře," popisoval kanadský veterán a čtyřnásobný majitel Selke Trophy. „Ale byl to samozřejmě jeden z těch zápasů, kdy máte pěkně těžké nohy, hlavně na začátku to byla fuška," řekl pro NHL.com.

Nicméně Bergeron se prezentoval jako lídr a muž, kterého kabina Bruins na začátku ročníku s pohledem na nevyrovnané výkony viditelně postrádala. Dvaatřicetiletý centr kromě sbírání bodů fungoval pro šatnu jako psychická vzpruha a bylo vidět, jak k němu mladíci vzhlíží.

„Vnesl sem zápal a chuť do hry a další věci, které vidíte jen v šatně nebo na střídačce. Je úplně jasné, proč je jedním z nejlepších hráčů v NHL," pochválil ho Björk.

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Vancouver

Góly

Domácí: 03:29. Bjork, 09:03. Pastrňák, 09:36. Bjork, 10:40. Krejčí, 30:05. Marchand, 51:53. Bergeron

Hosté: 02:58. Dorsett, 36:06. Vanek, 36:40. Horvat

Sestavy

Domácí: Chudobin (McIntyre) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller – Bjork, Bergeron (A), Marchand – Pastrňák, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Kuraly, Schaller – Cehlárik, Riley Nash, Agostino.

Hosté: A. Nilsson (11. Markström) – Ch. Tanev (A), Del Zotto, Gudbranson, B. Hutton, Stecher, D. Pouliot – M. Granlund, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Boeser, Burmistrov, Bärtschi – Vanek, Horvat, Gagner – Virtanen, B. Sutter, Dorsett.

Rozhodčí

StLaurent, Rehman – Murphy, Kovachik

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 565 diváků

David Krejčí přijímá gratulaci od mladého obránce Charlieho McAvoye
David Krejčí přijímá gratulaci od mladého obránce Charlieho McAvoye

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud