29. října 2017 • 10:15

Nezbývala ani vteřina. Pastrňák prohrál buly a Kings rozhodli zápas

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Los Angeles v sobotu ukázali, proč se o hokeji říká, že je nejrychlejší kolektivní hrou světa. Časomíra ukazovala, že z prodloužení zbývá už jen 0,9 vteřiny, vhazovalo se po levici Tuukky Raska z Bostonu a hosté snili o rozhodnutí zápasu před nájezdy. A neuvěřitelným způsobem se jim to povedlo. David Pastrňák prohrál buly a Tyler Toffoli rozhodl.



Kings v závěru prodloužení vsadili všechno na jednu notu. Odvolali brankáře Jonathana Quicka a zkusili nasadit dalšího hráče na led. Vyšlo to. Anže Kopitar vyhrál vhazování proti Pastrňákovi přesně na Toffoliho a ten zasadil vítězný úder do domácí klece. Celá akce se dle časomíry stihla přesně za půl vteřiny. „To snad není možné," křičel v euforii komentátor zápasu.

Klíčem k úspěchu bylo vyhrané vhazování kapitána Kopitara. To už snad ani lépe vyjít nemohlo, na střelu byl totiž připravený kromě Toffoliho také obránce Drew Doughty. „Jakkoliv by šel puk tímhle směrem, byli jsme tam. Nakonec to přišlo přesně ke mně a já do toho dal úplně všechno," popisoval šťastný střelec, který dal oba góly Kings v utkání.

V prodloužení už skutečně všechno směřovalo k nájezdům, domácí vyhodili krátce před koncem nastaveného času na zakázané uvolnění a na časomíře svítilo 0,4 vteřiny do konce. Jenže rozhodčí hráčům Los Angeles přidali ještě půl vteřiny k dobru. Jejich trenér John Stevens vycítil šanci a vzal si oddychový čas.

VIDEO: Toffoli neskutečně rozhodl

„Mysleli jsme si, že kdyby Kopitar vyhrál to buly čistě, měli bychom šanci skórovat," řekl stratég pro NHL.com. „Proto jsme nasadili dva praváky, aby jeden z nich okamžitě mohl vypálit. Kluci to zvládli skvěle," vykládal pyšně.

Méně veselo bylo v šatně Bruins, takhle přijít o druhý bod, to se nevidí každý den. Tuukka Rask pochytal celkem 28 střel, 3 z toho v prodloužení a radost mu zkazil až ten časově úplně poslední možný pokus. Závěr jubilejního 400. utkání v NHL si asi představoval jinak.

„Tohle jsem nečekal. Na kostce jsem viděl samé nuly, tak jsem si jen říkal ´dejte už mi s tímhle pokoj a jdeme na nájezdy´. Ale tentokrát to nevyšlo," vysvětloval finský gólman po zápase. „Prohrát tímhle způsobem je skutečně nešťastné," přidal se také lídr Patrice Bergeron.

Kings i díky této výhře vyrovnali svůj historicky nejlepší vstup do sezony, z úvodních jedenácti utkání mají bilanci 9-1-1 a jsou na čele celé NHL!

VIDEO: Sestřih utkání Boston - Los Angeles

Góly

Domácí: 05:27. Marchand

Hosté: 09:01. Toffoli, 64:59. Toffoli

Sestavy

Domácí: T. Rask (Chudobin) – Postma, Carlo, Chára, Krug, McAvoy, K. Miller (C) – Bjork (A), Agostino (A), Riley Nash – Bergeron, Backes, Heinen – Kuraly, Schaller, Marchand – Vatrano, DeBrusk, Pastrňák.

Hosté: Quick (Kuemper) – Folin, Muzzin, Doughty (A), Forbort, Martinez (C), MacDermid – Kempe, Kopitar, Cammalleri – Andreoff, Iafallo (A), Lewis – D. Brown, Laich, Dowd – Amadio, Pearson, Toffoli.

Rozhodčí

Kevin Pollock, Steve Kozar – Derek Nansen, Mark Shewchyk

Stadion

TD Garden, Boston

Brad Marchand byl jediným mužem z Bostonu, který překonal Jonathana Quicka
Brad Marchand byl jediným mužem z Bostonu, který překonal Jonathana Quicka

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud