30. října 2017 • 06:38

Bleskový švih Kašeho pomohl k výhře, Vránův gól byl proti Calgary málo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Už čtvrtý gól v sezoně a šestý bod v osmi utkáních si připsal útočník Ondřej Kaše z Anaheimu, který otevřel skóre zápasu proti Carolině. Tu nakonec Ducks porazili 4:3 po samostatných nájezdech. Calgary Flames i přes čtvrtou absenci Jaromíra Jágra v řadě přehráli doma Washington 2:1. Jediný gól hostů obstaral útočník Jakub Vrána.



Vrána v 45. minutě střelou z levého kruhu srovnal stav a prosadil se potřetí v sezoně. O výhře Flames rozhodl v 50. minutě Sean Monahan, jemuž naservíroval puk před odkrytou branku krásným pasem Johnny Gaudreau, který asistoval i u prvního gólu Calgary.

"To je Johny. Má šikovné ruce a rychlé nohy. Čte hru lépe než kdokoli jiný. Když se uvolníte, obvykle najdete puk. Znovu se to dneska prokázalo," pochválil kolegu z útoku Monahan. "Každá výhra přináší dobrý pocit, ale obzvlášť tu dnešní na domácím kluzišti jsme potřebovali ze všeho nejvíc," dodal třiadvacetiletý Kanaďan.

VIDEO: Vrána jediným střelcem Capitals

Kaše prvním střelcem v Carolině

Kaše při čtvrté trefě v sezoně prokázal svoji obratnost a šikovnost. Útočník Ducks převzal v pravém kruhu pro vhazování přihrávku zády k brance, okamžitě se otočil a pohotovou střelou překonal Scotta Darlinga. Utkání dospělo až do nájezdů, ve kterých rozhodl Corey Perry.

Debut v brance Anaheimu si odbyl sedmatřicetiletý veterán Ryan Miller, který prvních devět zápasů vynechal kvůli poraněnému zápěstí. "Byl jsem šťastný už jenom proto, že jsem nastoupil. Byl jsme nervózní a dychtivý celý měsíc, abych se konečně připojil k týmu a začal mu pomáhat. Dneska jsem dostal šanci a moc jsem chtěl uspět," řekl Miller, jenž pochytal 34 střel a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.

VIDEO: Kaše otevřel skóre zápasu

Pens schytali další nakládačku

Pittsburgh utrpěl už třetí debakl v sezoně. Stejně jako ve Winnipegu prohrál 1:7 i před osmi dny na ledě Tampy Bay a předtím ve druhém utkání v sezoně vítěz Stanleyova poháru z posledních dvou let podlehl v Chicagu dokonce 1:10. Jets o výhře rozhodli v první třetině, kdy v rozmezí 34 sekund třikrát skórovali. Celkově úvodní část vyhráli 5:0 a díky tomu stanovili klubový rekord, nikdy předtím totiž nevstřelili v úvodní části více branek. Wheeler zaznamenal všechny tři góly také v první dvacetiminutovce.

"Poslední tři zápasy (v Pittsburghu a Columbusu prohrál Winnipeg 1:2 v prodloužení) byly opravdu dobré. V obou zápasech proti těmto mužstvům, která v tomto roce patří k těm lepším, jsme měli plné právo uspět. Podle mě je to pokrok. Poslední týden se hodně povedl," řekl Wheeler, jenž k hattricku přidal také asistenci. Lídr Jets překonal předchozí klubový zápis Ilji Kovalčuka, který v únoru 2009 proti Anaheimu (8:4) potřeboval na hattrick 6 minut a 51 sekund. Tehdy ještě klub působil v Atlantě.

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Pittsburgh

Na straně Pittsburghu panovala nespokojenost. "Je to zklamání. Bavíme se o tom, jak dělat věci správně, jak držet puk, jak si pokrývat hráče, a pak vyjedeme na led a předvádíme opak. Několikrát jsme ztratili puk, nabídli jim skvělé šance a oni je proměnili. Je těžké vyhrát, když hrajete takhle," zlobil se trenér Penguins Mike Sullivan.

Kapitán Sidney Crosby vidí příčinu neúspěchů v nepovedených začátcích zápasů. "Brzy si necháme dát branku, na čemž soupeři staví. Neprohráváme po první třetině o branku, ale hned o několik, v tomto případě o pět. Už jsme to párkrát zažili, musíme najít způsob, jak to napravit," prohlásil Crosby.

Výsledky:

Carolina - Anaheim 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 20. Skinner, 34. Staal, 39. Faulk - 11. Kaše, 18. Grant, 56. Silfverberg, rozhodující sam. nájezd Perry. Střely na branku: 37:25. Diváci: 10.108. Hvězdy zápasu: 1. Silfverberg (Anaheim), 2. Williams (Carolina), 3. Miller (Anaheim).

Calgary - Washington 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 23. Ferland, 50. Monahan - 45. Vrána. Střely na branku: 38:31. Diváci: 18.327. Hvězdy zápasu: 1. Gaudreau, 2. Kulak, 3. Smith (všichni Calgary).

Winnipeg - Pittsburgh 7:1 (5:0, 0:1, 2:0)
Branky: 14., 18. a 19. Wheeler, 2. Copp, 19. Armia, 51. Scheifele, 53. Lemieux - 38. Malkin. Střely na branku: 24:32. Diváci: 15.321. Hvězdy zápasu: 1. Wheeler, 2. Scheifele, 3. Hellebuyck (všichni Winnipeg).

Proti Carolině otevřel Ondřej Kaše skóre
Proti Carolině otevřel Ondřej Kaše skóre

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud