31. prosince 2017 • 06:50

Krejčí předvedl velkolepý návrat, Ottawu srazil gólem a asistencí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN| David Krejčí v sobotním zápase NHL oslavil návrat do sestavy Bostonu po šestizápasové absenci gólem a asistencí, jimiž přispěl k výhře 5:0 v Ottawě. Rodák ze Šternberka se dočkal ocenění druhé hvězdy utkání. Na triumfu Bruins se nahrávkou podílel i druhý nejproduktivnější Čech v soutěži David Pastrňák.



Skóre zápasu otevřel v deváté minutě v přesilové hře útočník Ryan Spooner, ke kterému se na pravý kruh odrazila tvrdá střela Krejčího. Ve druhé třetině Bruins odskočili na rozdíl čtyř branek zásluhou Noela Acciariho, Spoonera a Krejčího.

Gólová radost českého hráče přišla v 34. minutě v další početní výhodě. Obránce Charlie McAvoy vyslal od modré ostrou střelu a puk se od betonu gólmana Mikea Condona odrazil před brankoviště ke Krejčímu, jenž si připsal šestý gól v sezoně.

Konečnou podobu výsledku dal v 42. minutě Patrice Bergeron třetí využitou přesilovkou. U jeho trefy asistoval Pastrňák. "Podle skóre to možná vypadalo jednoduše, ale museli jsme hrát naplno od úvodního vhazování," prohlásil Krejčí, jenž mužstvu chyběl kvůli zranění v horní části těla.

"Hrál velmi dobře. Hodně rychle, s klidem, kroužil ve středním pásmu, tvořil hru. Je skvělé, že se vrátil a je v pořádku. Doufejme, že tomu tak bude i nadále. V sezoně si už vybral pořádný kopec smůly. Snad se nezraní, protože díky němu jsme lepším týmem," vyzdvihl Krejčího význam pro Boston trenér Bruce Cassidy.

Bruins zvítězili v šestém z uplynulých sedmi duelů a bodovali poosmé v řadě. "Máme opravdu dobrý tým. Předchozí dva týdny jsem mužstvo sledoval z tribuny. Kluci hrají opravdu dobře. Mám radost, že jsem se vrátil a získali jsme dva body. V sestavě je spousta mladíků, kteří do týmu skvěle pasují, naskakují na led v klíčových chvílích a střílejí důležité branky. Taková vyváženost je užitečná," řekl jednatřicetiletý Krejčí.

VIDEO: Podívejte se na podařený zápas Krejčího s Pastrňákem v sestřihu

Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin je s 24 góly spolu s Nikitou Kučerovem z Tampy Bay a Andersem Leem z New Yorku Islanders nejlepším střelcem ligy, proti New Jersey se ale chopil role tvůrce hry. Na výhře 5:2 nad Devils se podílel třemi asistencemi. "Ovie je podceňovaný nahrávač. Měl jsem za to, že jde o ryzího střelce, ale po čase předvedl, jak dokáže tvořit hru," ocenil ruského kanonýra kouč Capitals Barry Trotz.

Ovečkin za Washington nastoupil do 961. zápasu v základní části, čímž v klubové historii dorovnal na druhém místě Slováka Petera Bondru. První pozice patří švédskému obránci Callemu Johanssonovi s 983 starty.

Po gólu a dvou přihrávkách zaznamenali bek John Carlson a centr Nicklas Bäckström. Útočníci Jakub Vrána z Washingtonu ani Pavel Zacha z New Jersey nebodovali. Capitals díky výhře přeskočili Devils v čele Metropolitní divize.

"Všechny zápasy jsou teď velmi důležité vzhledem k tomu, jak se situace v divizi vyvíjí. Nikdy nevíte, co sezona přinese. Musíte sbírat body, dokud můžete, zejména doma proti takovým mužstvům, která hrají dva dny po sobě jako dnes Devils," uvedl Carlson, zvolený první hvězdou zápasu. 

Vrbata je nemocný

St. Louis zdolalo Carolinu 3:2. Útočník Blues Vladimír Sobotka byl na ledě u obou branek hostů, čímž si ve statistice plus/minus pohoršil o dva body. Dmitrij Jaškin se do sestavy St. Louis nevešel.

Radim Vrbata kvůli nemoci chyběl Floridě ve druhém utkání po sobě. Panthers porazili Montreal 2:0 a zvítězili popáté v řadě. Brankář James Reimer udržel podruhé ve třech zápasech čisté konto.

NHL:

Ottawa - Boston 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 9. a 26. Spooner (na první Krejčí), 24. Acciari, 34. Krejčí, 42. Bergeron (Pastrňák). Střely na branku: 25:34. Diváci: 17.579. Hvězdy utkání: 1. Spooner, 2. Krejčí, 3. Krug (všichni Boston).

Florida - Montreal 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 25. Brickley, 52. Trocheck. Střely na branku: 33:38. Diváci: 18.013. Hvězdy utkání: 1. Reimer, 2. Brickley, 3. Trocheck (všichni Florida).

St. Louis - Carolina 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Branky: 1. Brodziak, 21. Berglund, 49. Upshall - 29. D. Ryan, 34. Wallmark. Střely na branku: 29:25. Diváci: 18.749. Hvězdy utkání: 1. Upshall, 2. Brodziak, 3. Berglund (všichni St. Louis).

Nashville - Minnesota 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky: 43. Hartnell, 48. P.K. Subban, 58. Arvidsson. Střely na branku: 29:29. Diváci: 17.459. Hvězdy utkání: 1. Saros, 2. Hartnell, 3. P.K. Subban (všichni Nashville).

Washington - New Jersey 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky: 3. T. Wilson, 12. Djoos, 28. J. Carlson, 45. Niskanen, 60. Bäckström - 18. J. Moore, 50. Zajac. Střely na branku: 35:27. Diváci: 18.506. Hvězdy utkání: 1. J. Carlson, 2. Djoos, 3. Ovečkin (všichni Washington).

Vancouver - Los Angeles 3:4 (1:2, 1:0, 1:2)
Branky: 5. Stecher, 38. Goldobin, 41. Dowd - 14. Toffoli, 15. Gáborík, 43. Clifford, 47. Doughty. Střely na branku: 25:36. Diváci: 18.865. Hvězdy utkání: 1. Toffoli (Los Angeles) 2. Dowd (Vancouver), 3. Doughty (Los Angeles).

Hokejisté Bostonu zničili Ottawu na jejím ledě pěti góly
Hokejisté Bostonu zničili Ottawu na jejím ledě pěti góly

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud