7. ledna 2018 • 06:53

Češi v Bostonu řídili demolici Caroliny, Hejdukův dres slavnostně vyřadili

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Bostonu rozebrali v nočním utkání NHL soka z Caroliny 7:1. David Pastrňák pomohl k vysoké výhře gólem a dvěma asistencemi, David Krejčí přesně přihrával jednou. První hvězdou utkání byl ale Patrice Bergeron, autor čtyř branek a jedné asistence. Milan Hejduk je po Dominiku Haškovi druhým českým hokejistou, jehož dres slavnostně vyvěsili pod strop arény v NHL. Jakub Voráček se na vítězství Philadelphie nad St. Louis v poměru 6:3 podílel jedním přesným gólovým pasem.



Boston rozhodl už v první třetině, v níž nasázel Carolině pět branek. Pastrňák, s 16 zásahy nejlepší český střelec soutěže, zvyšoval v desáté minutě na 3:1 v přesilové hře ranou z levého kruhu do poloodkryté branky. Havířovský rodák si poté v prostřední části připsal ještě dvě přihrávky u gólů Bergerona, který podruhé v kariéře zaznamenal pět bodů v utkání. Asistencí u čtvrté branky podpořil triumf Bruins také David Krejčí.

Bergeron je šestnáctým hráčem v klubové historii, který dal v jednom zápase čtyři branky a prvním od roku 1998. "Byl to jeden z těch večerů, kdy máte pocit, že vám spadne do branky všechno. Ale taky se mi dařilo uvolňovat v gólových pozicích a skvěle mě nacházel Brad (Marchand). Vytvářel šance, které jsem proměňoval," řekl Bergeron, jemuž u všech gólů Marchand asistoval.

VIDEO: Podívejte se na velký zápas Bergerona a Pastrňáka v sestřihu

Hejduk mezi legendami Colorada

Jedenačtyřicetiletý Hejduk spojil celou svou kariéru s Coloradem, se kterým získal v roce 2001 Stanleyův pohár. Za Avalanche odehrál 1020 utkání s bilancí 375 branek a 430 přihrávek. Z českých hráčů vstřelili více gólů a posbírali více bodů v NHL jen Jaromír Jágr a Patrik Eliáš. V sezoně 2002/03 získal i trofej pro nejlepšího střelce, když nastřílel padesát branek.

"Odehrál jsem zde čtrnáct sezon a užil jsem si každou sekundu. Nic z toho, co jsem dokázal, by nebylo možné bez mých spoluhráčů. Měl jsem štěstí, že jsem nastupoval s některými nejlepšími hráči naší generace a dokonce i celé historie," řekl Hejduk divákům v Pepsi Centru a ve svém projevu vyzdvihl i to, že pro něho bylo obrovskou poctu vést tým v sezoně 2011/12 jako kapitán.

Na ledě ho během slavnostního ceremoniálu doprovázela žena Zlata a jejich dvojčata Marek s Davidem. Společně sledovali, jak Hejdukův dres s číslem 23 míří vzhůru jako šestý v klubové historii Colorada mezi Petera Forsberga a Patricka Roye.

Voráček potvrdil pozici NEJ nahrávače NHL

V devíti zápasech sobotního programu bodoval z českých hráčů už jen Jakub Voráček. Potvrdil pozici nejlepšího nahrávače NHL a asistencí pomohl Philadelphii k výhře 6:3 nad St. Louis. Kladenský odchovanec výborně načasoval přihrávku na rozjetého Jordana Weala, který se poté z pravé strany natlačil před branku a blafákem zvýšil v polovině zápasu na 3:0. Český útočník si připsal 41. asistenci v sezoně, druhý Josh Bailey jich má o tři méně.

Calgary i bez zraněných českých útočníků Jágra a Michaela Frolíka udolalo Anaheim 3:2. Kanadský tým sice přišel v poslední třetině o dvoubrankový náskok, ale výhru mu zařídil Dougie Hamilton v čase 59:44. V sestavě poražených scházel kvůli nemoci Ondřej Kaše.

VÝSLEDKY NHL:

Philadelphia - St. Louis 6:3, Colorado - Minnesota 7:2, Dallas - Edmonton 5:1, Boston - Carolina 7:1, Ottawa - Tampa Bay 6:3, Arizona - NY Rangers 1:2 po sam. nájezdech, Toronto - Vancouver 3:2 po sam. nájezdech, Calgary - Anaheim 3:2, Los Angeles - Nashville 3:4

Hrdinou duelu se stal Patrice Bergeron, který skóroval čtyřikrát a jeden gól ještě připravil.
Hrdinou duelu se stal Patrice Bergeron, který skóroval čtyřikrát a jeden gól ještě připravil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud