13. ledna 2018 • 15:25

700 bodů a vyrovnaný rekord legendy NHL! Rozjetý Bergeron exceluje

Autor: pl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrice Bergeron, útočník Bostonu Bruins, stylově završil svůj jubilejní 700. bod v NHL. K demolici Caroliny (7:1) přispěl na sklonku týdne čtyřmi góly a přihrávkou. Dvaatřicetiletý centr tím vyrovnal klubový rekord v počtu vstřelených gólů v jednom zápase. Čtyři góly dal v dresu Bruins naposledy v roce 1999 Dave Andreychuk, dnes již člen Hokejové síně slávy.



Pro čtyřnásobného vítěze Frank J. Selke Trophy, která se uděluje nejlépe bránícímu útočníkovi, byl duel speciální. Patrice Bergeron potřeboval k pokoření hranice 700 bodů v NHL (dalších 70 bodů má v bitvách o Stanley Cup) pouze tři body. Proti Carolině mu k tomu stačila necelá čtvrthodinka. Bruins vyhráli první třetinu 5:0, což se týmu ze státu Massachusetts naposledy podařilo před více než čtyřiadvaceti lety, a Bergeron sedmistovku zakulatil bilancí 2+1.

„Myslím, že to byl jeden z těch večerů, kdy vám do branky spadne všechno,“ radoval se Bergeron po nakonec pětibodovém duelu (4+1). „Měl jsem kolem sebe prostor a Brad (Marchand) mě vždy dokázal najít. V tomhle odváděl skvělou práci.“ V prvním útoku s nimi pravidelně hrává i havířovský odchovanec David Pastrňák.

VIDEO: Podívejte se na úžasné představení Patrice Bergerona proti Carolině

Rodák z frankofonní provincie Quebec, zlatý olympionik z roku 2014, opět prožívá vydařenou sezonu. Po pětatřiceti zápasech má Bergeron 32 bodů (16+16) a v hodnocení +/- se drží na čísle +19. Nic nového. Bergeron platí za útočníka s nejstabilnějšími výkony za posledních několik let.

Koneckonců, sedm minimálně padesátibodových sezón z posledních osmi, mluví za vše. Generální manažer Don Sweeney v něm navíc má, stejně jako v kapitánovi Zdeno Chárovi, osobnost. Pomáhající mladým talentům Bruins, jakými jsou například obránce Charlie McAvoy, či útočník Danton Heinen v adaptaci na NHL.

Rozjetý Bergeron v neposlední řadě drží Boston. Svěřenci Bruce Cassidyho brali z posledních 23 zápasů 17 výher. V Atlantické divizi jsou druzí za suverénní Tampou a ve Východní konferenci jsou celkově třetí.

Hokejisté Caroliny schytali v TD Garden sedmigólový příděl
Hokejisté Caroliny schytali v TD Garden sedmigólový příděl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud