15. ledna 2018 • 06:44

Konečně! Simon se dočkal prvního gólu v NHL, asistoval u něj i Crosby

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejový útočník Dominik Simon odstartoval svým prvním gólem v NHL obrat Pittsburghu, který doma porazil New York Rangers 5:2, a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu. V nedělním programu soutěže zazářil i Petr Mrázek. Český gólman udržel druhou nulu v sezoně, když kryl 27 střel a dovedl Detroit k výhře 4:0 v Chicagu.



Simon se gólově prosadil ve svém 16. startu v NHL a premiérovou trefu vstřelil chytající legendě. Třiadvacetiletý pražský rodák skóroval z dorážky, kterou překonal Henrika Lundqvista a vyrovnal ve 34. minutě na 2:2. Vzápětí udeřil Phil Kessel, který tím zaznamenal 700. bod v soutěži, a v závěrečných sedmi minutách pojistili výhru Sidney Crosby a Carl Hagelin.

VIDEO: Simonův první gól v NHL

Mrázek se oklepal z předchozího startu, v němž před týdnem inkasoval pět branek od Tampy Bay, nejlepšího týmu soutěže. Českému gólmanovi, který naskočil v této sezoně jen do třinácti zápasů, pomohl i skvělý úvod Detroitu. Hosté vedli v sedmé minutě góly Dylana Larkina a Mikea Greena. Zbývající dvě trefy přidali ve třetí části Anthony Mantha a Tyler Bertuzzi, jemuž u prvního gólu v NHL asistoval Martin Frk.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - Detroit

"Výborně jsme začali, dali dvě branky. Když hrajete druhý zápas ve druhém dni, navíc venku, tak vám takový úvod hodně pomůže. V prvních deseti minutách se hrálo hodně za naší brankou, proto jsem se snažil obraně ulehčit a pomáhal jim dostat puk z naší třetiny. Myslím, že se nám to dařilo," prohlásil Mrázek, vyhlášený druhou hvězdou zápasu. Jeho výkon označil trenér Detroitu Jeff Blashill za excelentní.

To kouč Chicaga Joel Quenneville byl po utkání hodně rozladěný. "Těžko se mi na zápas koukalo. Žádné slovo přesně nevystihne, jak jsem se cítil. Trpěl jsem, bylo to brutální, což ještě možná zní jako kompliment," uvedl. Obránce Jan Rutta měl pět zblokovaných střel, nejvíce ze všech domácích hokejistů. Jeho spoluhráč Michal Kempný se tentokrát do sestavy nevešel.

Calgary i bez zraněného Jaromíra Jágra a Michaela Frolíka pokračují ve spanilé jízdě. Kanadský klub, jemuž kvůli chřipce scházel i nejlepší střelec Sean Monahan, uspěl na ledě Caroliny 4:1 a připsal si sedmou výhru v řadě. Brankář Mike Smith zneškodnil 38 střel, dva góly vstřelil obránce Dougie Hamilton.

VIDEO: Sestřih utkání Carolina - Calgary

Výsledky:

Carolina - Calgary 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky: 56. Stempniak - 19. a 44. Hamilton, 7. Stajan, 53. Tkachuk. Střely na branku: 39:30. Diváci: 15.218. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Hamilton, 3. Tkachuk (všichni Calgary).

Pittsburgh - NY Rangers 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)
Branky: 4. Hörnqvist, 34. Simon, 35. Kessel, 53. Crosby, 59. Hagelin - 16. Grabner, 20. Smith. Střely na branku: 47:28. Diváci: 18.647. Hvězdy zápasu: 1. Simon, 2. Hagelin, 3. Kessel (všichni Pittsburgh).

Minnesota - Vancouver 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 5. Zucker, 53. Winnik - 17. Eriksson, 57. Vanek, 63. Sutter. Střely na branku: 23:25. Diváci: 18.927. Hvězdy zápasu: 1. Sutter, 2. Markström (oba Vancouver), 3. Winnik (Minnesota).

Chicago - Detroit 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky:
5. Larkin, 7. Green, 46. Mantha, 54. Bertuzzi (Frk). Střely na branku: 27:26. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas a zneškodnil všech 27 střel. Diváci: 21.830. Hvězdy zápasu: 1. Mantha, 2. Mrázek, 3. Larkin (všichni Detroit).

Petr Mrázek přispěl k výhře Detroitu nulou, Martin Frk jednou asistencí
Petr Mrázek přispěl k výhře Detroitu nulou, Martin Frk jednou asistencí

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud