22. ledna 2018 • 22:20

Česká smůla v NHL! Palát se zranil a může Tampě chybět dva měsíce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Ondřej Palát bude šest až osm týdnů chybět Tampě Bay kvůli zranění v dolní části těla, které utrpěl v sobotním utkání na ledě Minnesoty. Třetího nejproduktivnějšího českého hráče této sezony NHL zranil ve třetí třetině při přesilové hře Tampy Bay pět na tři svým zákrokem Jared Spurgeon.



Palát byl před brankovištěm zády ke Spurgeonovi, který jej píchl hokejkou zezadu do kalhot. Zasáhl jej tak nepříjemně, že český útočník musel ze hry odstoupit a místo cesty s týmem k dnešnímu duelu do Chicaga zamířil do Tampy na podrobnější vyšetření. To ukázalo na nutnost delší pauzy.

Kouč Lightning Jon Cooper byl na Spurgeona hodně rozzlobený. "Je to pro nás velká ztráta po absolutně nehokejovém zákroku, který do hry nepatří," řekl Coopper po dnešním ranním rozbruslení v United Center v Chicagu.

Palát před sobotním utkáním v Minnesotě, kde při porážce 2:5 vyšel naprázdno, bodoval ve čtyřech duelech za sebou. Ve čtvrtečním utkání proti Vegas při porážce 1:4 ukončil jedinou trefou Lightning svůj 21 zápasů trvající střelecký půst.

V této sezoně si připsal v 46 zápasech 30 bodů za osm branek a 22 asistencí. Z českých hráčů jsou produktivnější jen Jakub Voráček z Philadelphie (53 bodů) a David Pastrňák z Bostonu (44).

Palát má na kontě v NHL celkem z 353 utkání 248 bodů za 82 branek a 166 asistencí. V 46 zápasech play off zaznamenal 29 bodů za 14 gólů a 15 asistencí. Loni v červenci si Lightning pojistili jeho služby pětiletým kontraktem na 26,5 milionu dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud