14. února 2018 • 16:29

Gudas skóroval a tvrdě zboural hvězdu. Flyers shání brankáře, přijde Mrázek?

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se dobře vyspí, mohou být hokejisté Philadelphie černým koněm play off. Tým s třemi Čechy v sestavě drží sérii šesti zápasů s bodovým ziskem a i přes poslední porážku s New Jersey (4:5sn) mu ve Východní konferenci patří šesté místo. K poslednímu bodu přispěl gólem i český obránce Radko Gudas, který se navíc blýskl i tvrdým hitem proti Tayloru Hallovi. Útočník Jakub Voráček pak potvrdil pozici nejlepšího nahrávače soutěže a česká partička u Flyers by se brzy mohla rozrůst.



Philadelphie by se v závěru základní části NHL mohla v brankovišti opřít o českou dvojici. Uznávaní novináři v zámoří totiž mluví o tom, že by mohl do města lásky zamířit brankář Petr Mrázek, který v Detroitu působí pouze v roli dvojky a klub ho nabídl k výměně.

Důvodem spekulací není nespokojenost Flyers s brankáři, ale zranění jedničky Briana Elliota. Ten si v nedělním utkání na ledě Arizony poranil břicho a musel na operaci, po které bude odpočívat až šest týdnů. Ve zmíněném utkání ho v nájezdech nahradil  Michal Neuvirth , šest jich pochytal a vytvořil rekord. 

Minimálně do nejbližších zápasů tak půjde jako jednička on. „Zranění Briana nás rozhodně netěší,“ přiznal generální manažer Ron Hextall, který připustil, že bude do uzávěrky přestupů 26. února uvažovat o posílení.

Když už ale sáhne do jiného klubu, přivede jen brankáře, kterému končí smlouva po této sezoně. To platí pro Petra Mrázka, ale i pro další žhavé adepty - Aarona Della ze San Jose a Robina Lehnera z Buffala. Vedení ovšem na změnu netlačí a minimálně prozatím Michalu Neuvirthovi věří.

„Podepsali jsme ho, protože jsme v něj věřili. Několikrát ukázal, že je velmi dobrý brankář a věříme, že odvede dobrou práci,“ řekl Hextall, jenž si pochvaluje i výkony mladého Alexe Lyona, který by měl českému brankáři krýt záda. Čtvrtý brankář Anthony Stolarz bude k dispozici nejdříve v březnu.

Gudas skóroval a krásným hitem sestřelil Halla

Nad Michalem Neuvirthem se však snáží pochybnosti i vzhledem k jeho zdravotním potížím z minulých ročníků. Příchod nového brankáře se tak nabízí, protože jít do závěru sezony  a případně play off pouze s ním a mladým Alexem Lyonem, by mohlo být velkým riskem.

Kritikům navíc nahrál i poslední výkon proti New Jersey, který nebyl ideální. Michal Neuvirth zachyboval zejména u první branky Taylora Halla, kdy si neuhlídal přední tyčku, kudy mu propadla střela z rohu kluziště.

Nechybělo však mnoho a ke gólu ani nemuselo dojít, protože pálící hvězdu Devils atakoval tvrdým a čistým hitem Radko Gudas.

VIDEO: Gudas ukázkově trefil Halla, ale jeho gólu zabránit nedokázal 

Jeho zákrok úspěšným střelcem otřásl natolik, že musel odejít do šatny. „Zády jsem narazil na hrazení a dost tvrdě jsem se praštil hlavou. Šel jsem do šatny, ošetřili mě a usoudili, že můžu pokračovat. Ve třetí třetině a v prodloužení jsem se cítil dobře,“ řekl po utkání Taylor Hall, jenž si připsal i gól na 4:4.

Mezi střelce se však zapsal i Radko Gudas. Dva dny poté, co prvním gólem v sezoně pomohl k výhře 4:1 na ledě Vegas, skóroval i proti diviznímu soupeři. Philadelphie tak získala cenný bod, ale zároveň ji může mrzet, že ztratila vedení 4:2 a věnovala dva body přímému soupeři v boji o play off.

„Je to frustrující, soupeříme s nimi o play off. Dva body by se nám hodily,“ přiznal kapitán Claude Giroux, na jehož gól na 4:2 přihrál  Jakub Voráček . Český útočník je jedním z tahounů týmu a připsal si už 54. asistenci, čímž upevnil svou pozici nejlepšího nahrávače soutěže.

CELÝ SESTŘIH: Philadelphia - New Jersey 4:5sn. 

Góly

Domácí: 01:54. Konecny, 24:49. Laughton, 30:36. Gudas, 35:59. Giroux

Hosté: 24:08. Hall, 33:17. J. Moore, 36:09. Hischier, 58:39. Hall, . Stafford

Sestavy

Domácí: Neuvirth (Lyon) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, MacDonald, Manning, Gudas – Giroux, Couturier, Konecny – Voráček, Patrick, Simmonds – M. Raffl, Laughton, Weal – Lehterä, Filppula, Weise.

Hosté: Kinkaid (Läck) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Palmieri – Bratt, Zacha, Stafford – Wood, Zajac, Noesen – Lappin, Coleman, J. Hayes.

Rozhodčí

Rooney, Rehman – Racicot, Tobias

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud