18. dubna 2018 • 10:45

Fleury přeskočil Haška, pohádka Vegas pokračuje! Paráda, chválí kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdy skončí pohádka jménem Las Vegas? Fanoušci NHL zvědavě čekají celý rok, ale Golden Knights se nechystají brzdit. Divoce prolétli základní částí a podobně se valí i tou vyřazovací. Od Los Angeles si nechali ve čtyřech zápasech dát pouhé tři branky a jsou prvním klubem v historii NHL, jenž svou úvodní sérii play off v prvním roce v soutěži vyhráli v poměru 4:0 na zápasy.



Žádné plýtvání, to byl asi rozkaz od vedení klubu, který Vegas dodrželi na výbornou. Góly si sice dávat nenechali, ale také je v žádném zbytečném množství nestříleli. Sedm gólů za čtyři zápasy mluví za všechno. Díky dvěma čistým kontům zkušeného Marca-Andre Fleuryho to ale bohatě stačilo.

„Je to neskutečné. Potkaly se dva výborné týmy a my jsme zkrátka měli trochu víc štěstí ve hře a dokázali jsme v těch pravých chvílích rozhodnout," řekl trenér Gerard Gallant, který už se může v hlavě připravovat na dalšího soupeře, který vzejde ze série Anaheim - San Jose.

I tam se bude moci opřít o Fleuryho, trojnásobného vítěze Stanley Cupu, který svým spoluhráčům proti nevyzpytatelným Kings dodával klid a jistotu. Za všechno mluví i jeho čísla. Průměrně inkasoval jen 0,65 gólu na zápas a drží i báječnou úspěšnost 97,7%.

„K našemu úspěchu ale pomáhá každý. Točíme čtyři útoky, maká všech šest obránců, zkrátka přispívají úplně všichni," odmítal úspěch sympatický kanadský gólman, který se hned v prvním roce stal tváří mužstva.

Vítězný a také jediný gól čtvrtého utkání vstřelil zadák Brayden McNabb, teda chlapík, kterého si Golden Knights v loňském rozšiřovacím draftu vzali právě z Los Angeles, za které mezi lety 2014-2017 odehrál celkem 201 utkání základní části.

VIDEO: Sestřih utkání Los Angeles - Las Vegas

Do týmu tedy poprvé nakoukl přesně ve chvíli, kdy Kings měli za sebou ročník zakončený výhrou Stanley Cupu. Od té doby odehrál klub devět utkání vyřazovací části a vyhrál jediný. Doma pak žádný z pěti... S nováčkem všechny bitvy nezvládl o jediný gól.

„O tomhle je prostě play off, zápasy mohou být pořádně těsné. Však se podívejte na ně, v základní části patřili mezi týmy co dávali nejvíce gólů a teď to vypadalo úplně jinak," vysvětloval po nečekaně rychlém konci sezony Anže Kopitar, kapitán týmu.

Přitom čtvrtou bitvu jeho mužstvo rozjelo skvěle, rychle vedlo 8:1 na střely, ale góly nepřicházely. V celé sérii tak uspěli jen Paul LaDue, Alex Iafallo a právě Kopitar. Góly od Dustina Browna, Tobiase Riedera, Jeffa Cartera, Tannera Pearsona, Tylera Toffoliho a dalších opor vůbec nepřišly. Naopak pokračuje příběh Golden Knights.

„Nemyslím si, že jsme díky celé téhle pohádce pod nějakým větším tlakem. Naopak si myslím, že plno lidí je úplně vedle z toho, že pořád pokračujeme," těšilo Pierreho-Edouarda Bellemareho.

A na závěr ještě jednou Fleury. Díky výhře číslo 66 přeskočil v historické tabulce na 11. místě legendárního Dominika Haška.

Góly

Domácí:

Hosté: 24:04. McNabb

Sestavy

Domácí: Quick (J. Campbell (A)) – Doughty, Muzzin, Martinez, Fantenberg, Folin, Phaneuf – D. Brown (C), Kopitar, Iafallo – Toffoli (A), J. Carter, Pearson – Lewis, Kempe, Rieder – T. Mitchell, Clifford, N. Thompson.

Hosté: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland (A), Merrill, C. Miller – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Haula, Neal – Carpenter, Eakin, Perron (A) – Carrier, Bellemare, Nosek.

Rozhodčí

Charron, Watson – Amell, Shewchyk

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

18 422 diváků

Kings si proti nováčkovi ani neškrtli a vypadli 0:4 na zápasy
Kings si proti nováčkovi ani neškrtli a vypadli 0:4 na zápasy

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud