19. dubna 2018 • 10:30

Simon přihrál Crosbymu na historický gól. Líbil se mi, chválil ho trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát sledoval, jak hokejisté Pittsburghu slaví Stanley Cup a jemu chyběl jen malý kousek. Jestli ale Penguins získají nejcennější hokejovou trofej světa i potřetí, tentokrát už na ni jméno Dominika Simona chybět nebude. Český útočník si totiž zahrál v utkání číslo 4 proti Philadelphii a navíc nahrál na historický gól, kterým Sidney Crosby v klubových tabulkách přeskočil Maria Lemieuxe. Slušný večer.



Když několik hodin před startem druhé bitvy na ledě Philadelphie bylo jasné, že švédský pořízek Patric Hörnqvist další důležitý boj nezvládne, padla volba na něj. Třiadvacetiletý Dominik Simon v záloze čekal na svou šanci, a ta konečně přišla. Aby si navíc trenér Mike Sullivan zbytečně nerozházel útoky, posadil odchovance pražské Sparty rovnou vedle Sidney Crosbyho a střelce Jakea Guentzela.

Během dvaceti střídání a necelých třinácti minut na ledě Simon rozhodně ostudu neudělal. Jednou vystřelil na bránu, zapsal dva kladné body a hlavně stál na začátku akce, během které zvýšil Sidney Crosby na 4:0 a díky 173. bodu v play off se z něj stal nejproduktivnější muž v historii Penguins. Majitel týmu Mario Lemieux se mu teď dívá na záda. I když ve vyřazovací části odehrál o 45 utkání méně.

Nicméně zpátky k českému útočníkovi, tyto cifry mu zůstanou asi navždy vzdáleny, i tak ale odehrál slušnou bitvu a vyslechl si pochvalu přímo od šéfa střídačky. „Líbil se mi, na led přinesl velké množství energie. Ukázal šikovné ruce a také to, jak dobře se umí pohybovat před bránou. Navíc na něm byla vidět radost z toho, že se může zapojit do akce," popsal Sullivan své poznatky.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Pittsburgh

Pokud Simon jeho výroky slyšel, určitě byl nadšený. Na hokej v play off se poctivě připravoval, přece jen bitvy o Stanley Cup jsou o něco málo jiné než souboje v základní části.

„Snad všichni kluci v šatně mi s tímhle pomáhali, ale divte se, poslední roky si tenhle tým prošel neskutečnými věcmi," připomínal dvě vítězství ve Stanley Cupu v uplynulých dvou sezonách. „Každý tady ví, co je potřeba k tomu, aby se vyhrávalo. Je tu úžasná parta a člověk se tu pořád učí," popisoval nadějný útočník.

Třetí vítězství v sérii bylo znovu hodně přesvědčivé, stejně jako všechny ostatní bitvy. Teprve potřetí v historii NHL se stalo, že všechny čtyři úvodní zápasy série byly rozhodnuty minimálně čtyřgólovým rozdílem. Naposledy se něco takového přihodilo v roce 1995. Pittsburgh už zvládl v sérii vstřelit 18 branek a jen 6 inkasoval a pokusí se v podobném duchu také boj s Flyers ukončit.

„Zároveň ale víme, že proti nám půjde nabuzený tým, který zoufale touží po výhře. Očekáváme tvrdý zápas a budeme připraveni, získat čtvrtou výhru je vždycky těžké," řekl pro NHL.com Crosby.

Góly

Domácí:

Hosté: 04:33. Malkin, 14:37. Kessel, 28:04. Letang, 30:56. Crosby, 55:46. Sheahan

Sestavy

Domácí: Elliott (29. Neuvirth) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Sanheim, Gudas, Manning – Giroux, Patrick, Voráček – Konecny, Filppula, Simmonds – M. Raffl, Laughton, Weal – Lindblom, Lehterä, Read.

Hosté: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel, Oleksiak – Simon, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Rust, Brassard, Sheary – Kühnhackl, Sheahan, Aston-Reese.

Rozhodčí

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Riley Sheahan v 56. minutě prostřelil Michala Neuvirtha a Pittsburgh vedl 5:0
Riley Sheahan v 56. minutě prostřelil Michala Neuvirtha a Pittsburgh vedl 5:0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud